Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Super osvežilna lubenica Bourbon Fizz // Reflections on 26 // in VELIKO HVALA

Super osvežilna lubenica Bourbon Fizz // Reflections on 26 // in VELIKO HVALA

  Sonce je zunaj, ptički pojejo in jutri bom star 27 let…

  Čakaj, kaj?! resno Kam je šlo letos, nisem imel niti najmanjšega. Prisežem, boljše ko postaja življenje, hitreje mine. Tako grenko, res. Te dni imam srečo, da lahko poročam, da uživam v vsakem trenutku, vsak dan, vendar se tudi znajdem, da ponoči sedim v temi in se sprašujem, kam gredo vse ure … in zakaj se jim mora tako mudi. Čas … ali lahko prosim za trenutek izčrpate odmore! Želim še malo uživati ​​s teboj.

  In tako se zadnji dan svojega 26. leta počutim nostalgično in muhasto ter polno upanja. Staranje, no … to je čudna stvar; tega ni mogoče zanikati. Ampak to je tudi čudovito. Resnično mislim. Vsako leto, ki mine, se bolj ujemam s tem, kdo v resnici sem – in kaj si resnično želim – in iskanje teh stvari je tisto, zaradi česar je življenje tako vredno življenja. Lahko si samo predstavljam, kaj prinaša letos. Navdušen sem že ob misli na to!

  Eden najboljših delov tega leta je bil dan, ko sem pustil službo od 9 do 5 in rekel POZDRAVLJENO temu, da sem bloger za polni delovni čas. S to objavo nisem nikoli zares prišel v javnost, ker sem bil, no, iskreno, prestrašen kot dreka. Zapuščanje dobro plačanega in stabilnega položaja zaradi negotovosti spletnega uspeha ni vse v obliki slaščic in piškotov. To je izjemno naseljeno polje, polno neverjetno nadarjenih ljudi, in hm, skočiti z obema nogama, no, bilo je strašno. To je bila tudi najboljša odločitev, kar sem jih kdaj sprejel. Kot, kdajkoli kdaj. In zato si želim vzeti trenutek, da se vam zahvalim. Preteklo leto ste naredili NAJBOLJŠE. Zaradi tebe živim svoje sanje. In res te imam rad. Zelo sem hvaležen za tvojo prisotnost v mojem življenju.

  Še zadnja stvar, preden pridemo do tega nadvse čudovitega koktajla, s katerim sem vas vizualno dražil, medtem ko sem blebetal o sebi in svojem malem življenju (prisežem, da bom to počel samo enkrat na leto!) – rad bi vaš nasvet. O tem tukaj blog. In o tem, česa želite več. Ali manj! Ali nove stvari, ki bi jih res radi videli. Lahko mi pišete po e-pošti, komentirate ali komentirate anonimno, vendar mi prosim sporočite, za kaj ste razpoloženi, saj je namen naslednjega leta narediti ta prostor boljši za vas – boljši za spodbujanje našega odnosa. Odprt sem za vse predloge in se vam vnaprej zahvaljujem za vaš čas.

  In zdaj – končno – je čas za koktajl! Najprej bom povedal, kar verjetno že mislite – ja, obsedena sem z lubenicami! Prejšnji teden sem naredil tiste daiquirije z jagodno lubenico in vedel sem, da bom drugo polovico te sladke sočne melone uporabil za več pijač. Tako slabo mi je! ZELO dobri so! Vse je v ravnotežju 😉

  Priprava te pijače je preprosta, lahko pa jo naredite posamično ali kot vrč. Osebno jih rad pripravljam sproti, toda za zabave in večja srečanja pravim po vrču DO VSE POTI.

  Pijača je sestavljena iz lubeničnega soka (ki ga boste naredili tako, da lubenico preprosto tresete v mešalniku, dokler se ne utekočini), limetinega soka (samo iztisnite), bourbona (sem omenil, da pijete počasi …?) in limetinega soka (to je naše gazirano fizz fizz). To je to! Kot sem rekel, teh ne bi moglo biti lažje pripraviti … ali piti! In prav vem, da bodo hit na vaši naslednji zabavi, peki na žaru ali uri koktajlov.

  Super osvežilna lubenica Bourbon Fizz // Reflections on 26 // in VELIKA HVALA

  NATISNI RECEPT

  Čas priprave 5 minut Skupni čas 5 minut

  Porcije 5 pijač

  Sestavine

  4 skodelice na kocke narezane lubenice

  10 unč bourbona

  1/2 skodelice limetinega soka

  1 1/4 skodelice seltzerja z okusom limete

  Rezine limete, za okras

  Navodila 

  Postavite lubenico v telo mešalnika in pretlačite v pire. Lahko se odločite, da sok po mešanju precedite, vendar se mi to ne zdi potrebno.

  Sok lubenice razdelite na 5 kozarcev ali ga nalijte v vrč. Na vsak kozarec dodajte približno 2 unči burbona, 2 žlici limetinega soka in 1/4 skodelice solterja. Druga možnost je, da vse nalijete v vrč in nato postrezite.

  Kozarce ali vrč okrasite z rezinami limete.