Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Mandarine mimoze

Mandarine mimoze

  Prejšnji konec tedna smo zapustili Brooklyn in se odpravili na prijeten majhen “stay-cation” v velikem mestu. Nekako nenavadno je bilo bivanje v hotelu, manj kot uro od doma, vendar je bilo zelo zabavno in prijeten način za odklop od vsakodnevnega ubadanja. Da bi bil vikend še posebej poseben, smo pripravili nekaj ekstra modnih mimoz s svežim sokom mandarin in majhnim kančkom citrusne vodke. Veš, samo zato, da se prepričam, da so delo opravili pravilno 😉

  Tangerine so trenutno zelo na voljo in ne bi smeli imeti težav z iskanjem velikanske škatle za 7 ali 8 dolarjev, še manj, če imate srečo in jih najdete v akciji. In ker so mandarine po naravi zelo sočne, jih je precej enostavno stisniti. Začel sem uporabljati svoj ožemalnik citrusov, vendar sem na koncu le ročno iztisnil sok in na koncu odcedil semena.

  Mandarinin sok je zelo sladek, zato ne priporočam dodajanja dodatnih sladil tem pijačam, vendar mislim, da je pest jagodičja na vrhu čudovit okras! Poleg tega je še kaj boljšega od jagodičja, namočenega v šampanjec?! Uh uh. Mislim, da ne.

   

  Lep ponedeljek, prijatelji!

  Izjemno močne mandarine mimoze

  NATISNI RECEPT

  Sestavine 

  Naredi približno 8 mimoz

  1 steklenica ohlajenega šampanjca

  3 skodelice svežega mandarininega soka, ohlajeno

  1/2 skodelice vodke s citrusi

  Jagode za okras (neobvezno)

  Navodila 

  Napolnite kozarce za šampanjec ali kozarce za vino do 1/2 z ohlajenim šampanjcem. Prelijemo s sokom mandarine in 1 žlico vodke. Postrezite takoj!