Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sladoledni sendviči Funfetti s 6 sestavinami

Sladoledni sendviči Funfetti s 6 sestavinami

  Iščete zabaven (in slasten) način, kako pomazati Summer adijo? Ti enostavni sladoledni sendviči funfetti s 6 sestavinami so odgovor!!! Bonus: *so skoraj preveč lepi za jesti. Skoraj 😉

  Vprašanje: Ste doma že kdaj pripravljali sladoledne sendviče?

  Verjetno si mislite 1) DA … in vau, kako so čudoviti ALI 2) Nikakor … to zveni kot veliko dela, razburjenja, nereda itd. itd.

  Če slučajno spadate v slednjo kategorijo, sem tukaj, da vam povem nekaj odličnih novic … DOMAČI SENDVIČI S SLADOLEDOM SO LAHKO ENOSTAVNI! Oprosti za kričanje 🙂 Ampak bistvo želim povedati niiiiice in jasno.

  Osnova za te piškote se lahko sestavi v 10 minutah! Vse kar potrebujete je nekaj osnovnih sestavin (maslo, kremni sir, moka, sladkor in POSIP) in nekaj potrpljenja. Glejte … čeprav se testo sestavi hitro in brez truda, ga boste morali hladiti vsaj 2 uri. VEM. Ampak obljubim, da bodo ure letele! Še posebej, če naredite testo tik preden opravite opravke ali nadoknadite nekaj epizod Oranžna je nova črna (trenutno HOOKED).

   

  Ko je vaše testo dovolj ohlajeno, morate vse, kar morate narediti, zajemati, razvaljati in stisniti v VEČ posipov 🙂 To je zabavno delo, prijatelji! Sproti pojejte grižljaje testa za piškote – ta recept je brez jajc (Preberite: Varno za požiranje, požiranje, požiranje).

  Hiter nasvet! Ko jih vzamete iz pečice, bodo piškoti videti precej premalo pečeni. Ne skrbi! Piškoti bodo počivali (in se strdili) na vročem pladnju 15 minut (natančno, prosim), preden se bodo odpravili na rešetko za hlajenje, kjer bodo končali. Zato pazite, da ne prepečete preveč 😉

  Ko se POPOLNOMA ohladijo, bodo čvrsti, a še vedno mehki in žvečljivi. Dali jih boste v zamrzovalnik še za 2 uri (vsaj), preden jih boste napolnili s sladoledom, jih povaljali v posip in poglobili!

  Še en nasvet! Čeprav lahko pojeste sladoledne sendviče takoj po polnjenju, se bodo veliko bolje držali skupaj, če jih pustite zamrzniti še nekaj ur. Skoraj najtežji del tega recepta je čakanje 😉

  Z minimalno truda in sestavin so ti čudoviti sladoledni sendviči Funfetti odlični za rojstnodnevne zabave … ali pa kar zato! Všeč mi je bil jagodni sladoled s svežim okusom, ki je bil dodan tej hladni poslastici, vendar si privoščite vanilijo! Preizkusili smo jih z obema in lahko potrdimo, da so 100 % okusni, kakor koli jih nadevate 😉 xo

  Sladoledni sendviči Funfetti s 6 sestavinami

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  4 unč kremnega sira, zmehčanega

  8 žlic slanega masla, pri sobni temperaturi

  1 skodelica sladkorja

  1 skodelica + 3 žlice moke

  1/2 skodelice posipa + več za okrasitev~253 ~1 galona jagodnega sladoleda (lahko uporabite tudi vanilijev!)

  Navodila 

  V ohišju stoječega mešalnika, opremljenega z nastavkom za lopatice, stepajte kremni sir in maslo, dokler ne postaneta rahla in puhasta, po potrebi strgajte po straneh.

  Dodajte sladkor in dobro stepite.

  Dodajte moko , po malem, z nizko hitrostjo, samo dokler se ne vključi. Vmešajte posip.

  Skledo pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri.

  30 minut pred peko segrejte pečico na 350 stopinj (F).

  Velik pekač obložite s pergamentni papir.

  Z zajemalko za piškote zajemajte kroglice testa v velikosti 2 žlic, jih razvaljajte v kroge in jih položite na pekač za piškote. Vsak piškot z dlanjo rahlo pritisnite navzdol.

  Pekač postavite v pečico, da se peče 12-13 minut. Še vedno bodo zelo mehki, ko jih vzamete iz pečice – to je dobro!

  Ohlajajte na pekaču celih 15 minut, nato jih zelo previdno prestavite na rešetko za hlajenje, da se popolnoma ohladijo. Ko so piškoti popolnoma ohlajeni, jih zamrznite za vsaj 2 uri.

  Ko so piškoti zamrznjeni –

  Na piškote položite 1/4 skodelice rahlo zmehčanega sladoleda, na vrh položite drugega in nežno stisnite skupaj. Robove povaljajte v posip in prenesite v zamrzovalnik. Ponavljajte, dokler ne porabite vseh piškotkov. Zamrznite za vsaj 2 uri pred jedjo.