Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Rožmarinova limonada

Rožmarinova limonada

  Ne vem zate, ampak ko pride vročina v mesto, ne morem dobiti dovolj limonade! Vsekakor je ena naših najljubših “it” pijač poletne sezone.

  To je klasika! In to z razlogom. Tako je osvežujoč in preprost ter prav tako zasvojen! Ugotavljam, da nenehno pripravljam velike vrče te citrusne pijače!

  Prejšnji teden sem mislil, da bi bilo zabavno poskusiti nekaj vrčev, ki so imeli mešane čudne, nepričakovane okuse, in ta različica z rožmarinom je bila zagotovo moja najljubša!

  Rožmarin se vključi tako, da se naredi zelo preprost preprost sirup, ki se vmeša v limonado. Pred nekaj dnevi sem naredil serijo za zadnje srečanje in bila je VELIKI HIT! Skodelice lahko celo okrasite z majhnimi vejicami rožmarina, če želite, da postanete čisto srčkani.

  Lep začetek tedna, prijatelji! Upam, da je zate super. xo

  Rožmarinova limonada – Baker by Nature

  Sestavine:

  1 1/2 skodelice sveže stisnjenega limoninega soka

  4 skodelice vode

  3 velike vejice svežega rožmarina

  1 skodelica sladkorja

  veliko ledu, rezine limone in vejice rožmarina za serviranje

  Navodila:

  V velikem loncu zmešajte 1 skodelico vode, sladkor in rožmarin. Lonec postavite na zmeren ogenj in ob pogostem mešanju zavrite. Pustite, da mešanica vre na zelo majhnem ognju približno 5 minut, nato odstavite z ognja in zavrzite rožmarin. Pustite, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo. Ko je ohlajen, zmešajte preprosto mešanico sirupa s svežim limoninim sokom in preostalo vodo ter premešajte. Na tej točki lahko poskusite limonado in prilagodite količino vode/sladkorja, če menite, da potrebujete več. Nalijte v kozarce z ledom in popijte!