Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Ledena čajna limonada Raspberry Peach

Ledena čajna limonada Raspberry Peach

  Sladki breskov pire, rdeče maline, črni čaj in sveže stisnjena limonada, vse pomešano v enem hladnem, hladnem in popolnoma osvežilnem poletnem napitku… zakaj se Ne pomislim prej na to?!

  Da bi proslavili prvi junijski dan, vam danes predstavljam moj najljubši način za premagovanje vročine: ledeno čajno limonado z malinami in breskvami. Drzen črni čaj + klasična limonada + in sadni pridih, ki sladka to pijačo do čiste popolnosti.

  DEJSTVO: Nikoli ne podcenjujte osvežilne moči ledeno mrzle pijače, ki jo občutite dobro v sladki poletni vročini.

  Današnji recept je namenjen temu, da se usedete, dvignete noge (tudi če je samo za minuto!) in srkate svojo pot v veličastno stanje poletne sprostitve. Ti… jaz… VSI – Potrebujemo te trenutke. In s tem preprostim receptom jih lahko jemo dan za dnem za dnem. <—– DA LAHKO; ja bomo.

  Pojdimo torej na sveže in sadne podrobnosti! Čas za maline in breskve, srček.

  Za nektar maline in breskve boste potrebovali 2 skodelici svežih malin, pol kilograma sladkih zrelih breskev, lonec za juho in vodo. Ko boste pridobili te sestavine, boste v loncu zavreli dobro količino vode in potopili breskve. Breskve boste hranili v vodi, dokler se lupina ne zmehča in začne popuščati. Na tej točki boste breskve vzeli iz vrele vode in jih postavili v ledeno kopel (res veliko skledo z ledeno mrzlo vodo), da ustavite proces kuhanja. Ko se ohladijo, breskve preprosto olupite, jim odstranite koščico in jih narežete na rezine.

  Ko ste pripravljeni na pripravo malinovega breskovega pireja, preprosto zmešajte narezane breskve, sveže maline in 1 skodelico vode v mešalniku, nato pa zmiksajte do gladkega. Zadnji korak tega postopka je pasiranje! Za svilnato gladek pire boste utekočinjeno mešanico malin/breskev precedili skozi cedilo. In to je to!

  Za naš ledeni čaj uporabljamo Snapple® Unsweetened Straight Up™ Tea, srček! Povezal sem se z dobrimi ljudmi pri Snapple®, da bi vam predstavil to objavo, in ne bi mogel biti bolj navdušen nad njihovim okusnim črnim čajem. Je svetel, osvežilen in popoln kot osnova za ta sladek in saden recept. Resnica: Snapple pijem že od srednje šole in nikoli me ne prenehajo navduševati s svojimi čudovitimi izdelki.

  V lokalnem Walmartu vedno vzamemo različne okuse. Tako je videti prehod v moji trgovini, če bi radi storili enako 😉

  P.S. Ste vedeli, da je dan brez čaja 10. junij?! Snapple ponuja brezplačen kupon za BREZPLAČNIH 16 oz. Snapple glass ali 18,5 oz. Straight Up Tea na SipYourSummer.com. Ta kupon je na voljo SAMO 10. junija in ga je mogoče unovčiti izključno v Walmartu – do odprodaje zalog.

  Ne morete narediti brezplačnega dneva za čaj? Ne skrbi! 18,5 oz Straight Up Tea in izdelki Premium Glass bodo od 3. junija dalje na voljo za 1,00 USD v trgovini Walmart. ZMAGA. In medtem ko ste že tam, si oglejte nov, časovno omejen Lady LiberTEA, ki je na voljo v posameznih steklenicah in v pakiranju po 6 kosov. Lady LiberTEA vsebuje mešanico okusnega črnega čaja z okusi RDEČE maline, BELE breskve in BOROVNICE. Je saden, okusen in na voljo v trgovinah od 1. maja do 4. julija – Kupite ga, dokler ga je na voljo!

  Limonadni del te pijače ne bi mogel biti lažji. Preprosto ožemite skledo limon, dokler ne dobite 1 cele skodelice svežega limoninega soka. To je to!

  Ko naredite ta zadnji korak, zmešajte ledeni čaj, limonado in pire v veliki skledi ali vrču, dobro premešajte in prelijte. Za lepo predstavitev to pijačo rad postrežem z dodatnim sadjem in pisanimi papirnatimi slamicami. Lepo in enostavno!

  Zdaj, ko sem delil svoje skrivnosti Snapple, kako ostati hladen in svež vse poletje, imam vprašanje za vas —-> Kateri je vaš najljubši način sprostitve v teh čudovitih poletnih mesecih? Pustite komentar spodaj in mi sporočite 😉

  Ledena limonada z malinami in breskvami

  Sladki breskov pire, rdeče maline, črni čaj in sveže stisnjena limonada, vse pomešano v enem hladnem, hladnem in nadvse osvežilnem poletnem napitku.

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 15 minut Čas kuhanja 10 minut Skupni čas 25 minut

  Tečaj BeverageCuisine American

  Obroki 1 velik vrč; približno 8 skodelic

  Sestavine

  Za nektar maline in breskve:

  1 funt svežih, zrelih breskev

  3-4 skodelice vode

  2 skodelici svežih malin

  Za limonado:

  1 skodelica svežih iztisnjen limonin sok (približno 8 velikih limon)

  2 žlici slaščičarskega sladkorja, neobvezno

  Za ledeni čaj:

  (4) 18,5 oz steklenice nesladkanega čaja Straight Up Snapple® (fotografija v objavi za lažjo referenco)

  1 skodelica svežih malin

  1 skodelica narezanih breskev

  Navodila 

  Za pripravo malinino breskovega nektarja:

  V srednje velikem loncu ali ponvi zavrite 3-4 skodelice vode (želite dovolj vode, da boste lahko brez težav potopili breskve). Ko zavrejo, vsako breskev previdno potopite v vodo in jo pustite tam, dokler lupina ne postane mehka in se začne odvajati od mesa. Z žlico z režami odstranite breskve iz vrele vode in jih položite v veliko skledo z ledeno mrzlo vodo; to bo ustavilo proces kuhanja. Ko se ohladijo na dotik, olupite breskve, odstranite koščico in jih narežite na rezine.

  Narezane breskve, maline in 1 skodelico vode dajte v mešalnik; premešajte do gladkega.

  Utekočinjeno mešanico malin/breskev precedite skozi cedilo. Shranjujte nektar v zaprtem kozarcu ali posodi v hladilniku, dokler ni pripravljen za uporabo. Lahko se naredi največ 2 dni vnaprej.

  Za limonado:

  Z ožemalcem citrusov ali ročnim orodjem za ožemanje soka limone stisnite, dokler ne dobite ene polne skodelice soka. Ta sok nalijte v velik vrč. Če ga uporabljate, vmešajte sladkor.

  Sestavljanje:

  V velikem vrču ali skledi za punč zmešajte ledeni čaj, limonado in nektar. Dobro premešajte, da se poveže, in poskusite. Če je okus presladek, dodajte še limonin sok; če je okus preveč trpek, dodajte več nektarja. Nalijte v kozarce z ledom in okrasite z dodatnimi malinami in rezinami breskev.