Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sladoled malina Creme Fraiche

Sladoled malina Creme Fraiche

  Vesel zadnji ponedeljek v avgustu, prijatelji!

  Ali preživljamo zadnjih nekaj tednov poletja ali kaj? Zdi se, kot da sem vam ravnokar povedal, da nam je ostalo še 7 tednov za življenje, smeh in veselje na sladkem poletnem soncu, zdaj pa – puf – ostali smo na 27 dneh ali kaj podobnega! To je norost. Vlak se premika prehitro! Potrebujem več časa! Nimam še škornjev!

  Kljub prehitrim dnevom še vedno trdo delam na tem poznopoletnem seznamu. Čez vikend sem prečrtala še eno – domači sladoled! Vem, da ga večina kul otrok pripravlja že od junija (ali maja!), zato ste kot … hm, sladoled? Jeeeeeah. V redu. Velik posel. Ampak! To je bil moj prvi obisk to poletje, tako da kot da je! Plus, maline & creme fraiche v sladoledu? To je vredno hvalisanja, fantje. Tudi zasvojenost.

  To je popolnoma fensi okus sladoleda v hlačah, ker so tovori svežih malin na čolnu popoln življenjski luksuz. Dodajanje creme fraiche – zdravo, dvojno razkošje! Dobro živimo.

  Tekstura je tako gladka in kremasta in natanko takšna, kot bi si želeli, da bi bil vsak sladoled v vaših ustih. Okus? Dogaja se velik malinov BOOM s čudovitim, a subtilnim pridihom svilnate kremne kreme. Zelo je lepa, posebna in rožnata, zato vam toplo priporočam, da poiščete zadnje Summersove maline, da naredite svojo serijo.

  Sladoled malina Creme Fraiche – Baker by Nature

  Naredi približno 8 skodelic sladoleda

  Sestavine:

  2 pinta svežih malin

  1 1/2 skodelice sladkorja, razdeljeno

  6 rumenjakov

  1 skodelica težke smetane

  1 1/2 skodelice mleka

  8 unč creme fraiche

  Navodila:

  V mešalniku ali kuhinjskem robotu pretlačite sveže maline s 3/4 skodelice sladkorja do gladkega. Mešanico postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate preostali del recepta; mora biti hladno.

  Rumenjake stepemo s 1/2 skodelice sladkorja in odstavimo.

  Mleko s preostalim sladkorjem segrevajte na srednje šibkem ognju in mešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.

  Malo vročega mleka stepemo v rumenjake, nato rumenjake vmešamo v preostanek vročega mleka. Na majhnem ognju ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se rahlo zgosti.

  Vmešajte creme fraiche in hladite nekaj ur ali čez noč.

  Malinov pire tik pred zamrzovanjem zmešamo s sladoledno zmesjo. Zamrznite v aparatu za sladoled v skladu z navodili proizvajalca.