Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Limonada iz lubenice

Limonada iz lubenice

  Če iščete noro osvežujoč poletni napitek, ne iščite dlje kot doma narejeno LIMONADO IZ LUBENICE! Ta recept daje zelo velik vrč, zato je popoln za poletne žare, zabave in piknike. Narejen iz svežih limon, preprostega sirupa in soka lubenice, eksplodira z okusom lubenice.

  Enostavna limonada iz lubenice

  Če obožujete lubenico in limono in nekako še nikoli niste pripravljali limonade iz lubenice, morate pustiti vse, zgrabiti vse sestavine, potrebne za pripravo tega recepta, in pripraviti serijo čim prej!

  To je najboljša osvežilna pijača, ki jo boste pripravljali vse poletje, in v bistvu nujna med vročinskim valom! V hladilniku imamo vedno ogromen vrč, saj se ujema s skoraj vsako poletno hrano, ki si jo lahko zamislite. Limonada iz lubenice in solata s testeninami? Da, prosim! Limonada iz lubenice in sendviči? Njam! Limonada iz lubenice in burgerji? Tekma v nebesih. Lahko bi našteval v nedogled, a mislim, da razumete!

  Izberite zrelo lubenico brez pečk

  Vsi vemo, da ima zrela lubenica najboljši okus, zato nakupujte med sezono lubenic! Lubenice izven sezone nikoli ne bodo osvojile prve nagrade za okus, zato le počakajte, da najdete takšno, ki je zelo zrela in pripravljena za uživanje. Ali v tem primeru predenje.

  Izbrati boste želeli lubenico, ki je temno zelene barve (v nasprotju s svetlo rumeno ali bledo zeleno) in pregledati lupino, da bi našli rumeno podlago. Če je madež na mletu bel ali svetlo zelene barve, še ni pripravljen za uživanje!

  Kaj boste potrebovali:

  • Sladkor v prahu: Zdi se mi, da je 1 in 1/2 skodelice popolna količina sladkorja, vendar lahko to količino zmanjšate na 1 skodelico, če res želite. Samo zapomnite si, da se morata limonin sok in sladkor uravnotežiti, tako da bo vaša limonada, če preveč zmanjšate količino sladkorja, ZELO kisla.
  • Voda: Za pripravo preprostega sirupa uporabite vodo, za pripravo limonade pa tudi hladno vodo.
  • Limone: Sveže iztisnjen limonin sok je obvezen del domače limonade! Limoni boste iztisnili sok, za preprost sirup pa boste uporabili tudi limonino lupino. Da bi kar najbolje izkoristili svoje limone, izberite velike limone, ki so na otip težke. Predlagam, da vzamete nekaj dodatnih limon za okras.
  • Lubenica brez pečk: narežite na kocke! Kocke lubenice boste dali v mešalnik in zmešali do gladkega. Nato za barvanje uporabite fino mrežasto cedilo! Oglejte si moje zapiske o tem, kako nabrati zrelo lubenico v tej objavi. Potrebovali boste tudi dodatno lubenico, da jo lahko okrasite!
  • Sveža meta: neobvezno, vendar je zelo lep okras. Poiščite svežo meto, ki je dišeča in ima čvrste liste.

  Naredimo lubenično limonado

  1. Najprej pripravite preprost sirup! Preprosto boste zmešali sladkor, vodo in limonino lupino ter kuhali, dokler se sladkor ne raztopi. Nato ohladite vsaj eno uro. To lahko storite največ 2 tedna vnaprej! Preprost sirup samo shranite v hladilnik.
  2. Potrebovali boste blender! Lubenico, narezano na kocke, dajte v mešalnik (ali kuhinjski robot) in mešajte, dokler ni dobro pretlačena.
  3. Pridobite velik vrč in zmešajte preprost sirup, sok lubenice, vodo in limonin sok. Ohladite se, dokler ne boste pripravljeni na uživanje!
  4. Za dodatno pico vsak kozarec okrasite z majhno rezino lubenice: tako ljubko je! Odličen poudarek sta tudi rezina limone in vejica sveže mete! Vendar vse to ni obvezno.

  Koktajli z limonado iz lubenice?

  Mislim … zakaj pa ne, kajne? Če želite to limonado iz lubenice spremeniti v pijačo, zagotovo lahko! Če želite to pijačo spremeniti v koktajl, dodajte vodko, tekilo, rum ali celo burbon. Resnično ni napačnega načina za koktajl. Dodate lahko tudi kanček gazirane vode – z okusom ali brez njega – za peneči lažni rep!

  Več osvežilnih poletnih pijač:

  • Bourbonski ledeni čaj breskev
  • Osvežilna Rosé Sangria
  • Margarite s svežimi breskvami
  • Recept za jagodno mimozo sončnega vzhoda
  • Najboljše moskovske mule
  • 5-minutne margarite

  Limonada iz lubenice

  Če iščete noro osvežujočo poletno pijačo, poiščite domačo LUBENICO LIMONADO! Po tem receptu dobite zelo velik vrč, zato je popoln za poletne žare, zabave in piknike. Narejen iz svežih limon, preprostega sirupa in lubeničnega soka, eksplodira z okusom lubenice.

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 15 minut Čas kuhanja 5 minut Čas ohlajanja 2 uri

  Obroki 8 obrokov

  Sestavine 

  Za preprost sirup:

  1 in 1/2 skodelice (298 g) granuliranega sladkorja

  1 in 1/2 skodelice (340 ml) vode

  2 1″ trakovi limonine lupinice

  ~453 ~Za limonado z lubenico:

  8 skodelic lubenice brez pečk, narezane na kocke

  3 skodelice (681 ml) hladne vode

  1 in 3/4 skodelice (171 ml) sveže iztisnjenega limoninega soka

  okras z rezinami limone, neobvezno ~253 ~okras iz rezin lubenice, po želji

  okras iz vejic sveže mete, po želji

  Navodila 

  Za preprost sirup:

  V srednje veliki ponvi zmešajte sladkor, vodo in limonino lupino. Pustite vreti na zmernem ognju in med občasnim mešanjem kuhajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi, približno 5 minut.

  Ponev odstavite z ognja in pred uporabo pustite, da se ohladi vsaj 1 uro. Ko se ohladi, precedite skozi cedilo z drobno mrežico in zavrzite limonino lupino.

  Uporabite naenkrat ali pokrijte in shranite v hladilniku, dokler ni potrebno, do 2 tedna.

  Za limonado z lubenico:

  Lubenico dajte v mešalnik ali kuhinjski robot in mešajte, dokler ni dobro pretlačena. Prelijte skozi fino mrežasto cedilo in v veliko skledo.

  V velikem vrču zmešajte preprost sirup, sok lubenice, vodo in limonin sok. Dobro premešajte, da se poveže in ohladite vsaj 2 uri, preden postrežete.

  Ko ste pripravljeni za postrežbo, visoke kozarce do polovice napolnite z ledom. Limonado iz lubenice nalijte na vrh ledu in vsak kozarec okrasite z majhnim rezinom lubenice, rezino limone in vejico sveže mete, če uporabljate. Postrezite takoj!