Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Brusketa z zrezki in jajci s hrustljavim ohrovtom, kozjim sirom in praženimi paradižniki

Brusketa z zrezki in jajci s hrustljavim ohrovtom, kozjim sirom in praženimi paradižniki

   

  Bruschetta je moja najljubša predjed, ko gostim večerjo, zato sem pomislil, zakaj ne bi obdržal zelenjave in sira ter dodal samo nekaj ostrih, kot sta zrezek in jajca, da bo poln zajtrk? Mislim, kdo ne mara jutranje hrane? In zrezek in jajca so popolnoma tam, kjer so na brunch sceni 😉 Elegantno + preprosto = velika zmaga!

   

   

  Zelo obožujem poširana jajca – ta tekoči rumenjak me vsakič prevzame – toda če strežete veliko skupino gostov, zakaj ne bi nekaj naredili tudi z umešanimi? Mojemu fantu so grozna jajca, zato sem preizkusila metodo umešanih jajc in je popolna babe na kruhu. Prav tako bi lahko bila dobra ideja, da pustite le nekaj zrezkov brez, saj je na vaši zabavi morda nekaj ljudi, ki ne marajo govedine/živali. Samo misel!

   

   

  Če imate radi sladkosnedne jedi čudovitega okusa, mislim, da vam bo ta brusketa za zajtrk naravnost všeč! Lep vikend xo

   

  Brezek in jajčna brusketa za zajtrk s hrustljavim ohrovtom, kozjim sirom in pečenimi paradižniki – Baker by Nature

  Za 6-8

  Sestavine:

  1 sveža bageta, narezana na pol dolžine, nato na 8 kosov

  4 unče kozjega sira

  8 jajc, poširanih ali umešanih

  16 oz skirt steak, pečen po vaši želji

  Za paradižnik:

  2 skodelici mladih paradižnikov, prerezanih na pol po dolžini

  2 žlici olivnega olja

  1 čajna žlička soli

  Za ohrovt:

  6 listov ohrovta

  1/2 žlice olivnega olja

  1/2 čajne žličke soli

  Navodila:

  Za paradižnik:

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem; dati na stran. Paradižnik prerežite na pol dolžine, nato pa ga položite v veliko skledo za mešanje. Dodamo olje in sol ter dobro premešamo, da se združi. Paradižnikovo mešanico razporedite po pripravljenem pekaču in pecite 1 uro.

  Za ohrovt:

  Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem; na stran.

  Ohrovtove liste temeljito operemo in osušimo. Ohrovt narežite na majhne koščke, pri čemer iz mešanice odstranite morebitne večje kose reber. Liste položimo na pripravljen pekač, pokapamo z oljem in potresemo s soljo. Pecite 25-30 minut (v isti pečici pri 350 stopinjah kot paradižnik) ali dokler ohrovt ni suh in hrustljav.

  Sestavljanje:

  Bageto po dolžini prerežite na pol, nato pa vsako stran narežite na 4 enake kose. Ko sta ohrovt in paradižnik v pečici skoraj končana, kose bagete pražimo 3-4 minute. Vsak kos bagete namažite z majhno količino kozjega sira. Na vrh kruha položite (v tem vrstnem redu) pečene paradižnike, zrezek, jajca in ohrovt. In postrezite takoj!