Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Zajtrk s slanino, jajcem in sirom, pomfri s čilijem

Zajtrk s slanino, jajcem in sirom, pomfri s čilijem

  Zelo verjamem v teorijo »dodaj jajce na vrh česar koli in BUM, to je zajtrk«.

  Jajca na solati? Hudiča za da.

  Jajca na vrhu latkesa? Govoriš moj jezik!

  Jajca na pici? Popolnoma stvar zajtrka.

  Jajca na krompirčku? DA. Stari. Samo reci da.

  Za zajtrk boste potrebovali pomfrit.

  Te stvari posebej vključujejo velikanski sladki krompir, slanino (popečeno, vendar ne preveč hrustljavo; gre v pečico za drugo peko), nekaj tanko narezane rdeče čebule (za malo piko na i), peteršilj ( ker sem se prepričal, da dodajanje nečesa zelenega pomeni, da je popolnoma v redu jesti krompirček ob 6. uri zjutraj …), SIR (ja, to sem kričal), čili v prahu (ker včasih vaša kava zjutraj preprosto ni dovolj) in nekaj jajc .

  Najprej boste olupili krompir, ga narezali na krompirček in ga namočili v vodi, medtem ko boste pripravljali slanino, čebulo, sir itd. To bi moralo trajati le 20-30 minut, vendar sem sčasoma ugotovil, da del za namakanje resnično pomaga ustvariti bolj hrustljav krompirček. In ali ni to res tisto, kar vsi iščemo?

  Uporabil sem tudi malo koruznega škroba, da bi tem fantom pomagal do hrustljavosti. Všeč jim je.

  Ko bo vaš krompirček v pečici 95 % gotov, ga boste izvlekli in pustili, da se zabava zares začne. Najprej boste želeli to pečico dvigniti na 450, da se bodo stvari dogajale bolj vroče in hitreje kot prej.

  Potem boste ta krompirček milostno namočili v sir, slanino, peteršilj in čebulo, nato pa zelo previdno razbili jajce v vsako plast krompirčka in (spet previdno) postavili pekač nazaj v pečico, da dobi pečemo naprej.

  Po približno 6 minutah se bodo jajca strdila, sir stopil in vaše življenje bo 198 % boljše kot je bilo prej. V redu … ta zadnji del je morda ravno zame.

  Pomfrit za zajtrk … zakaj pa ne?

  Čili krompirček s slanino, jajcem in sirom za zajtrk – Baker by Nature

  Postreže en zelo lačen obraz … dva, če si prijaznejše, manj požrešno dekle od mene

  Sestavine:

  (1) Velik sladki krompir, opran, olupljen in narezan na krompirčke (ne predebelo, vendar ne na vrvice)

  1 žlica koruznega škroba

  1 čajna žlička čilija v prahu

  1/2 čajne žličke morske soli

  1/2 čajne žličke sveže mletega črnega popra

  2 žlici olivnega olja

  1/2 skodelice naribanega cheddar sira

  4 rezine slanine, ocvrte do skoraj hrustljave (dali jo boste v pečico, zato ne želite, da je preveč dobro pečena, sicer bo iz drugega kuhanja prišla precej zažgana)

  1/4 skodelice rdeče čebule (v retrospektivi mislim, da bi tukaj tudi čebula), narezana na tanke rezine

  2 žlici sesekljanega peteršilja

  2 veliki jajci

  Navodila:

  Pečico segrejte na 425 stopinj (F). Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem in ga postavite na stran.

  Kompir(je) operite, olupite in narežite ter namočite v lonec s hladno vodo, medtem ko se pečica segreva in pripravljate prelive. Običajno pustim svojega namakati vsaj 30 minut.

  Medtem ko se namakajo…

  Popečemo slanino (ko je ohlajena nasekljamo ali nadrobimo), čebulo narežemo, peteršilj sesekljamo, sir naribamo. Postavite te fante na stran in se vrnite k svojemu krompirju.

  V veliko hrbtno stran z zadrgo dodajte jedilno žlico koruznega škroba, nato stresite pest odcejenega krompirja naenkrat, pri tem držite vrh vrečke zaprt in jo dobro pretresite, da zagotovite enakomerno prevleko. Ko to storite z vsem krompirčkom, ga položite v veliko skledo za mešanje, pokapajte z oljčnim oljem in potresite čili v prahu, sol in poper ter dobro premešajte, da vsak krompirček dobi nekaj dobrega.

  Pomfri razporedite v enakomerno plast in pecite 20 minut, obrnite krompirček in pecite še 20 minut. Odstranite krompirček iz pečice, nastavite temperaturo na 450 stopinj (F) in enakomerno razpršite preliv po krompirčku, tako da čisto na koncu na vsako plast previdno razbijete eno jajce in pekač nežno postavite nazaj v pečico. Pečemo 6-8 minut oziroma dokler se sir ne stopi in jajca strdijo. Krožnik (popolnoma neobvezen) in takoj uživajte!