Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Zajtrk Banana split za dva

Zajtrk Banana split za dva

  No, bi pogledal to? Tukaj sem. Te dni za zajtrk jejte sadje, jogurt IN oreščke. Kot … kot popolnoma normalno (ok, napol normalno) delujoča (spet napol) odrasla oseba. Potreboval sem le 27 let in pol, da sem se tega lotil. Skrivnost? Naj se počuti kot sladica. Skrivnost tega? Surovi med, srček. Veliko in veliko surovega medu.

  To situacijo s sadjem, oreščki in jogurtom sem spremenila v zdrav zajtrk z bananami za dva, ker je včasih delitev obroka z istega krožnika prav tisto, kar je naročil zdravnik. Mislim, nima popolnoma enakega romantičnega elementa kot na primer srkanje špagetov iz iste sklede … ampak vedno se lahko igrivo pomeriš za dragocene pistacije, če je treba 😉

  Poleg tega si lahko enostavno sama privoščim eno od teh banana splitov za dve osebi. Zato si ne preprečite, da bi si ga privoščili, če igrate solo.

  Čokoladne koščke z rahlo ali ne tako lahkotno roko lahko dodate tudi kadarkoli … samo povem.

  Nazaj k receptu, ki pravzaprav ni recept. Moja najljubša vrsta za lene dni 😉

  Osnova tega »banana split-a« je polnomasten grški jogurt, pomešan z veliko žlico surovega medu. Pozneje ga lahko dodate več (pokapajte vse), toda za del jogurta sem ugotovil, da je ena žlica precej popolna. Poleg tega … če vas mika, da bi zamenjali jogurt z nizko vsebnostjo maščob in jogurtom brez maščobe, nasvet: ne storite tega! Ta recept sem preizkusil z obema in postalo je vse tekoče in grdo, in no, drži se polnomastnega. Moraš malo živeti, saj veš.

  Sveže jagodičevje, slane pistacije, gost medeno sladek jogurt in seveda BANANE. Vse kar moram reči je NAREDI. Lahko se mi zahvališ kasneje, jo.

  Zajtrk Banana Split za dve osebi

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  1 velika banana, prerezana na pol po dolžini

  1 skodelica polnomastnega grškega jogurta

  1 žlica surovega medu

  1/2 skodelice pistacij, oluščenih in grobo narezanih

  1 skodelica narezanih jagod

  1 skodelica malin

  1/4 skodelice majhnih koščkov temne čokolade, neobvezno

  Navodila 

  V majhni skledi zmešajte jogurt in med, dobro premešajte, da se povežeta.

  Jogurt postavite na sredino velikega krožnika ali servirne sklede.

  Na vsako stran dodajte po eno polovico banane, nato na vrh položite jagode, oreščki in čokolada, če jo uporabljate.

  Pojejte naenkrat!