Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Tartine iz dimljenega lososa s svežimi zelišči, redkvicami in kremastim namazom iz vasabija

Tartine iz dimljenega lososa s svežimi zelišči, redkvicami in kremastim namazom iz vasabija

  Kar imamo tukaj, je še en del »Ashley OBOŽUJE hrano za zajtrk in čuti potrebo, da vse to deli z vami.« To se bo pogosto dogajalo zdaj, ko se je vreme začelo obnašati po svoje in so kmečke tržnice začele sijati – ali vsaj … redko lesketati – z živahnimi posiki barv. Barva je tako lepa stvar! Včeraj sem na (zelo deževnem) sprehodu domov z joge našel nekaj škravih – a uporabnih – redkvic in tono svežih zelišč na sobotni zeleni tržnici in sem dobesedno stekel domov, da bi jih uporabil. In zdaj sem prepričan, da veste, da tek ni nekaj, kar bi rad počel brez velikega razloga. Beri: Bil sem zelo, zelo lačen. In zelo, zelo mokra. Verjamem, da so se začele »pomladanske plohe«.

   

  Ko sem bil doma in sem bil rahlo suh, sem se spomnil, da imamo v hladilniku čudovito ploščo dimljenega lososa, in bil ZELO navdušen. Dimljen losos se mi nikoli ne bo zdel manj kot razkošen in cenim tiste trenutke, ko ga imam »pri roki«. Po hitrem iskanju sem ugotovil, da nimamo kremnega sira – womp, womp – imeli pa smo grški jogurt in majhen kozarec vasabija v prahu. Misliš, kar jaz mislim?! ja Kremni wasabi namaz! Premaga navaden črni in modri kremni sir.

   

  In to je res to. Dober, hrustljav kruh, prelit s kremastim namazom wasabi kickin’, nato pa napolnjen z dimljenim lososom, svežimi zelišči in nespreskočljivim posipom limonine lupinice. BUM! Svetel, lahek, nebesa okusa. In vse na toastu. To je brunch! In morda moj novi najljubši način za prigrizek.

  Ti mali tartini so popolni za kosilo/zajtrk, a tudi elegantni (in dovolj preprosti), da jih smatrate za odlično kandidatko za vaš namaz za veliko noč/materinski dan. Za vsak primer, če še vedno iščete ideje v tem oddelku 😉

  Tartine iz dimljenega lososa s svežimi zelišči, redkvicami in kremastim namazom iz vasabija

  -48 { fill: }-48 33 -48-33); }-48 50 -48-50); }-48 66 -48-66); -48-33 stop -48-50 stop -48-66 stop { stop-color: }4,50 od 2 glasov

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  4 porcije; dvakrat po potrebi

  4 kosi kruha, popečeni

  1/2 skodelice grškega jogurta

  1/2 čajne žličke soli

  1/2 čajne žličke wasabi paste (narejene iz suhega wasabija v prahu; sledite navodilom na pločevinki )

  8 unč dimljenega lososa

  1/4 skodelice redkvice, narezane

  1/4 skodelice svežega cilantra, nasekljane

  1/4 skodelice nasekljane kapesato

  1/4 skodelice svežega peteršilja, nasekljane

  1/4 skodelice svežega kopra, sesekljanega

  Svež limonin sok in limonina lupinica, iz približno 2 velikih limon

  Sol in poper

  Navodila 

  Kruh dobro popečemo; odložite na velik čisti servirni krožnik.

  V majhni skledi zmešajte grški jogurt, sol in polovico paste wasabi. Okusite majhno količino, nato po potrebi prilagodite začimbe.

  Približno 1 žlico jogurtove mešanice namažite na vsako rezino toasta, nato pa na vrh dodajte dimljenega lososa, redkvice, sveža zelišča in limonin sok/lupinico. Svetlo potresemo s soljo in poprom. Prerežite na pol in takoj postrezite!