Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Šunka in ananas Kale pesto pica

Šunka in ananas Kale pesto pica

  Kot morda veste ali pa tudi ne, OBOŽUJEM pico. Zame je to popolna hrana in po pravici povedano jo jemo VSAJ enkrat na teden. Poskrbi, da so naši trebuščki srečni in naš dom DOBRO diši. Obstaja le nekaj o peki velike domače pice v pečici, ki naredi hišo dom 😉

  To je ena tistih norih kombinacij pice, o katerih razmišljam že nekaj časa. Tako preprosto je – šunka in ananas na ponvi na žaru, naribana mocarela in pesto iz svežega ohrovta – in tako POPOLNOMA okusno. Obupovan sem, ker tega nisem naredil prej.

  Ananas, šunka in pesto iz ohrovta … nekaj moramo nadoknaditi!

  Pojdi, dohiti jih tudi ti! Mislim, da vam bodo ti pisani fantje skupaj všeč prav tako kot mi 🙂

  Vesel Humpday, fantje! xo

  Šunka in ananasov ohrovt pesto pica

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Sestavine 

  1 testo za pico, razvaljano v velik krog ali kvadrat

  1 majhen šopek toskanskega ohrovta, odstranjena rebra in velika stebla

  1/4 skodelice pinjol, popečenih

  1 majhen strok česna

  Lupina in sok ene majhne limone

  1/3 skodelice olivnega olja

  Sol in poper po okusu

  8 kolobarjev konzerviranega ananasa, popivnanega s papirnatimi brisačkami

  6 narezane črne gozdne ali kanadske šunke slanina

  Navodila 

  Pečico segrejte na 500 stopinj (F). Testo razvaljajte na velikem pekaču ali kamnu za pico; odstavimo.

  Zavremo osoljen lonec vode. Medtem ko voda vre, v veliki skledi pripravite ledeno kopel. Ko voda zavre, dodamo ohrovt, premešamo in kuhamo 30 sekund. Hitro odstranite z žlico z režami ali jeziki in ohrovt prenesite v ledeno kopel, da ustavite nadaljnje kuhanje. Ko se ohrovt ohladi (samo minuto ali dve), ga preložite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, in ga posušite.

  *Medtem ko se ohrovt suši, lahko na žaru spečete ananas in šunko. Preprosto segrejte veliko ponev na srednje močni temperaturi in pražite vsako stran ananasa 2-3 minute – ko začnejo zogleniti, je čas za obračanje – na vsaki strani, šunko pa približno 1-2 minuti na vsaki strani. V ponev lahko dodate malo olja, če se res začne kaditi, vendar se mi ni zdelo potrebno.

  Kaleš dajte v blender ali kuhinjski robot skupaj s popečenimi pinjolami, česnom, limonino lupinico in sokom. . Mešajte, dokler se dobro ne premeša, nato počasi dodajte oljčno olje v rahlem enakomernem curku. Dodajte sol in poper po okusu.

  Željeno količino ohrovtovega pesta razporedite po testu za pico (jaz sem uporabila celotno količino, lahko pa uporabite polovico ali celo tretjino), nato na vrh položite mocarelo, šunko in ananas.~253 ~Pečemo 8-9 minut, oziroma dokler se sir ne stopi in rahlo zlate barve. Previdno vzemite iz pečice, narežite in takoj postrezite.