Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sunday Suppers: The Best Sloppy Joe of Your Life

Sunday Suppers: The Best Sloppy Joe of Your Life

  Lepo poletno nedeljo, prijatelji! In dobrodošli v še enem dodatku nedeljskih večerij! Danes govorimo o površnih joesih. Sendvič, ki ga običajno ne obožujem. Ampak to tukaj ni povprečen joe … To je poletna posebnost 😉 Samo zate!

  Dve glavni zasuki v tem receptu, zaradi katerih zasije in se iskri, sta 1) dejstvo, da je narejen iz svežih poletnih paradižnikov in bazilike, in 2) pokuha se in nato polira s hitrim brizganjem rdečega vina. Vse, kar dobi velik pljusk rdečega vina, samodejno postane vino – hm, zmaga – moj glas 😉 In naj vas ne skrbi, da bi uporabili kakršno koli modno vino! Uporabil sem 1/4 skodelice 3 dolarskega vina za kuhanje in delovalo je kot čar. #Keepingitreal

  Za te sendviče so fantje glasovali kot za NAJBOLJŠE DO SEDAJ! In jaz – ponižno – priznam, da se moram strinjati s fanti glede tega – ti mesnati slabi fantje so vratarji!!! Krepki, sveži in odlični z ledeno mrzlim zvarkom … Pravim, da jih takoj skuhate serijo 😉 Vem samo, da vam bodo všeč!

  Nedeljske večerje: Najboljši površni Joe v vašem življenju

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  3 jedilne žlice ekstra deviškega olivnega olja

  (2) 1 pol litra grozdnih/češnjevih paradižnikov

  1 1/2 funta mletega govejega fileja

  1 srednje velika rdeča čebula, sesekljana

  3 stroki česen, mlet

  1/4 skodelice rjavega sladkorja

  2 čajni žlički Lawryjeve začinjene soli

  1 žlica rdečega vinskega kisa

  3 čajne žličke Worcestershire omake

  3 žlice paradižnikove paste

  1/4 skodelice rdeče vino

  1/4 skodelice bazilike, sesekljane

  4 hrustljavi zvitki, razrezani, popečeni in rahlo namazani z maslom

  Navodila 

  V veliki ponvi z debelim dnom na srednjem ognju segrejte olje. Dodajte paradižnike in jih kuhajte 25-30 minut oziroma dokler niso tako mehki, da začnejo porjaveti in pokati. Odstranite paradižnike z žlico z režami in jih prenesite na čist krožnik. Dodajte pečenko v ponev in kuhajte, tako da meso razlomite z leseno lopatko, dokler ne porjavi. Dodajte čebulo in kuhajte še 5-6 minut oziroma dokler čebula ne postane mehka in prosojna. Dodajte česen, rjavi sladkor in začimbno sol. Premešamo in kuhamo 1 minuto. Dodajte kis, worcestershire omako, paradižnikovo pasto in rdeče vino. Dodajte paradižnik nazaj v zmes. Vmešamo baziliko. Ogenj zmanjšamo in pustimo vreti še 5-6 minut. Okusite in po potrebi prilagodite začimbe. Zajemite na maslene žemljice in pojejte!!!