Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Nedeljske večerje: Spicy Chipotle Shrimp BLTs

Nedeljske večerje: Spicy Chipotle Shrimp BLTs

  Vi fantje. Končno smo se dogovorili! No, vsaj za zdaj. V zadnji objavi sem omenil, da se selimo – in smo se. Ampak to je bil šele prvi del (potegnite roko k čelu in globoko vzdihnite)! En mesec bomo v Philadelphiji (YAY), potem pa se septembra preselimo na sever države! Veselim se vsega tega, ampak hujš – selitev je težko delo! K sreči nas naslednji teden čaka nekaj zelo sladkih družinskih počitnic, tako da bo pred tem veliko sprostitve (beri: veliko margarit z jagodami in mangom na soncu). Ampak dovolj o meni – kaj je novega pri vas? Pretekli (nori) teden sem vas zelo pogrešal! In obljubim, da je na poti veliko dobrot ličil 😉

  Za današnjo nedeljsko večerjo bomo poskrbeli, da bo SUPER preprosta in gremo v mesto na začinjene BLT s kozicami iz čipotov! To poletje imam samo sendviče in glede na to, da so paradižniki na vrhuncu, sem vedel, da potrebujemo statistiko BLT situacije. Ta različica je precej osnovna, z le dvema majhnima spremembama, ki jo povzpneta iz odlične v epsko.

  Prva sprememba je, da temu slabemu fantu dodajamo kozice! Dodajanje kozic na žaru (ali v ponvi) temu sendviču je lahek korak, ki vzame le dodatnih nekaj minut priprave in bo desetkrat povečal vaš užitek ob jedi. To je obljuba! Druga sprememba je dodatek čipotle majoneze. Tudi to je zelo preprosto in sestavljanje traja nekaj sekund. Prav tako ga lahko shranite v nepredušni posodi in uporabljate ves teden. Rezultat!

  Lepo nedeljo, prijatelji! xo

  Nedeljske večerje: pikantne kozice s čipotom BLTs

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  1 žlica oljčnega olja

  1 lb velikih kozic, očiščenih, olupljenih in odstranjenih repov

  1 čajna žlička soli

  1 čajna žlička črnega popra

  1 čajna žlička limetine lupinice

  2 čajni žlički sveže limete sok

  8 rezin popečenega polnozrnatega kruha (ali katerega koli kruha, ki ga imate radi)

  1/2 skodelice majoneze ALI grškega jogurta (uporabil sem grški jogurt, ker ne maram majoneze; oboje bo dobro)

  2 žlički chipotle omake iz pločevinke chipotle paprike

  8 rezin slanine, ocvrte do hrustljave

  8 rezin paradižnika

  2 veliki pesti listov mlade špinače (ali katere koli druge zelene solate, ki jo želite)

  Navodila 

  V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje.

  V majhno skledo stresite kozice s soljo, poprom in limetino lupinico.

  Dodajte kozice v ponev in jih kuhajte 1 minuto, obrnite in nato kuhamo še 1-2 minuti ali samo toliko časa, da so kozice rožnate in čvrste. Pazite, da tukaj ne prekuhate; kozice kuhajte HITRO!

  Čez kozice iztisnite limetin sok.

  V majhni skledi zmešajte majonezo s čipotle omako. Dodajte malo omake naenkrat, sproti okušajte, da se prepričate, da ne bo preveč začinjena. Majonezo po potrebi dodajte sol (ugotovil sem, da potrebujem malo soli v grškem jogurtu).

  Na vsako rezino kruha namažite majonezo, nato pa 4 kose položite s hrustljavo slanino, kozicami, zeleno solato in paradižnikom. . Vsakemu dodajte zgornjo plast kruha, prerežite na pol in poglobite!