Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Bučke s konicami Sriracha – Avokadove palačinke

Bučke s konicami Sriracha – Avokadove palačinke

  OBOŽUJEM hrano za zajtrk. Verjetno je moj najljubši – če bi moral izbirati – saj lahko skoraj karkoli rečeš zajtrk (ali brunch) in se s tem izogneš.

  Torej, včeraj, ko sem si za zajtrk zaželela palačinke, imela pa sem le bučke, malo sira in polovico avokada, sem postala nora (torej kreativna – pomežik pomežik) in opravila s tem, kar sem imela.

  Ja, prijatelji – naredila sem zelene palačinke. In bili so … super!

  Res so bili! Mislim, ne … niso bile ravno to, na kar pomislite, ko pomislite na palačinke, toda če ste navdušeni nad slanim zajtrkom, so ti zeleni fantje popolnoma za vas! Naše sem prelil s poširanimi jajci – in sriračo (seveda!) – in 20 minut kasneje ni ostalo nič drugega kot kup umazane posode (pa mi jih sploh ni bilo treba pomiti – imam DOBRE prijatelje). Temu pravim zmaga!

  Torej… boš zelen?

  Sriracha Spiked Zucchini – Avokadove palačinke – Baker by Nature

  1 skodelica narezanih bučk, dobro pakirana

  1/2 avokada, izkoščičenega in pretlačenega

  2 žlici srirače

  1 veliko jajce

  1/2 skodelice manchego sira

  3/4 skodelice panko kruhovih drobtin

  2 žlici moke

  2 žlici olivnega olja za ponev

  Poširana jajca – po želji

  Navodila:

  Bučke naribamo in preložimo na gazo ali zelo čisto brisačo, ki ne pušča vlaken, ter jih čim bolj ožamemo. Pustite bučke stati 5 minut, nato jih ponovno stisnite. V veliki skledi zmešajte avokado, sriračo, jajce, sir, krušne drobtine in moko ter mešajte, dokler se dobro ne združijo. Vmešamo bučke. V ponvi segrejte olivno olje, dokler ne zavre. Palačinke v velikosti 1/4 skodelice potopite v olje in pecite, dokler robovi niso zlati (4-5 minut), nato jih obrnite in pecite še 2-3 minute. Ponavljajte, dokler testo ni končano. Palačinke po želji potresite z jajcem in pojejte naenkrat!