Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sriracha & Javor pražen Bruselj & Butternut Squash

Sriracha & Javor pražen Bruselj & Butternut Squash

  No, končno se je zgodilo … Tukaj je prava zima, ljudje! In zame to pomeni, da pražena zelenjava brez prestanka skaka v pečici in iz nje kot nora! TAKO preproste in zadovoljive so. In so zelenjava! Torej je zmaga povsod.

  Če še niste poskusili speči zelenjave, to preprosto MORATE narediti!

  Pred kratkim sem jedel tako masleno bučo, da sem mislil, da je nikoli ne bo zmanjkalo. Potem ko sem pripravil juho, čili in krompirček z oranžnim orehom, sem se odločil, da bom zadnje porabil za nekaj bolj eksperimentalnega. Vidiš, razmišljal sem – eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, zares sanjam – da bi spekla veliko staro ponev z brusnicami v ljubki srirači in javorjevi glazuri … vendar sem malce oklevala, da bi dodala sladko bučo na zabavo pri praženju. Mislim, tako sladko je že. Kaj če gre naprej in vse pokvari!? Dekle potrebuje popravilo kalčka, saj veš! Še posebej tako blizu dneva Turčije. Hmph.

  Buuuuuut! Živel sem na robu in ga vseeno dodal. In vsi … to je bila prava odločitev. Po približno eni uri v pečici se je pojavil moj pekač, ki mi je ponudil obilico nežno sladkih, pikantnih in MEGA hrustljavih zelenih in oranžnih draguljev, ki se jih niti fantje niso mogli naveličati. In govorim o fantih, ki še vedno verjamejo v staro pravljico, da so kalčki zlobni in imajo okus po kruti. Neumnost!

  Ni treba posebej poudarjati, da je bil pladenj z živahno praženo zelenjavo čisto postrgan … no … morda je to majhno podrobnost najbolje ohraniti skrivnost 😉 Ampak povem vam tole, če hranite več kot 4 jedi, podvojite ta recept !

  Oh, in če vam slučajno ostane kaj hrane, je jajce na vrhu za zajtrk naslednji dan TAKO prava pot.

  Vesel petek, prijatelji! Spontano bom objavljal ves vikend in naslednji teden; samo opozorilo. XO

  Sriracha & Maple Roasted Brussels & Butternut Squash – Baker by Nature

  Za 4

  Sestavine:

  1 funt brstičnega ohrovta, odrezani konici in razpolovljeni po dolžini

  1 funt maslene buče, olupljene, brez semen in narezane na velike koščke

  1 1/2 žlice olivnega olja

  Sol in poper po okusu

  1 1/2 žlice javorjevega sirupa

  1/2 žlice sriracha omake

  *Ocvrta jajca, po želji

  Navodila:

  Pečico segrejte na 450 stopinj (F). Velik, globok pekač obložite s pergamentnim papirjem; na stran.

  V veliki skledi premešajte brstični ohrovt in masleno bučo z oljčnim oljem, soljo in poprom. Mešanico vlijemo na pripravljen pekač in pražimo 40 minut.

  V majhni skledi zmešajte javorjev sirup in sriracha omako.

  Po 40 minutah vzemite ponev iz pečice in zelenjavo nežno obrnite – ali jo malo premešajte, če je obrnjenje nemogoče – nato ponev postavite nazaj v pečico za nadaljnjih 15 minut. Pekač previdno vzemite iz pečice in mešanico javorja/srirače prelijte čez zelenjavo ter nežno premešajte, da se enakomerno prekrije. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še 10 minut.

  Vročo, hrustljavo zelenjavo preloži na servirni krožnik in takoj postrezi!