Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sriracha karamelna koruza

Sriracha karamelna koruza

  Pokovka … enostavno jo je vzljubiti. Da, obožujem pokovko. Prav?

  Ni me sram povedati, da je občasno kaj za večerjo po dnevu dela, telovadbe in nato še dela.

  Ali se izogibam popoldnevu ob rožnatem vinu in kokicah na vrtu, obsijanem s soncem… Ne, ne, ne.

  In če se pokovka obleče v dekadentno obleko pikantne karamele in potrka na moja vrata, se vedno oglasim.

  Če bi bilo prigrizek samo šport … bi dominirali.

  V tej prilagoditvi pokovke so naša jedrca popukana v kokosovem olju. Nato pokukani koruzi dodamo nekaj sesekljanih pistacij in vse skupaj prekrijemo s čudovito plastjo pikantne karamele. Karamelo je enostavno pripraviti, dodatek srirače pa ji daje neverjetno edinstven okus.

  Resnica: prva serija te karamelne koruze je trajala manj kot 12 ur.

  Po grižljaju št. 1 je sledila hitra norost, ki je napolnila obraze, zaradi česar sem si želel samo še, še, več. Pokovka lahko tako zasvoji.

  To bom naredila za vse, od svojega fanta do svojega šefa, in priporočam, da to storite tudi vam. Samo naredite več zase!! Zaupaj mi glede tega.

  Sriracha Caramel Corn – Baker by Nature

  za 4-6 obrokov

  3/4 skodelice pokovke

  5 žlic kokosovega olja

  1 1/3 palčke masla, nesoljenega

  1/2 skodelice medu

  1 skodelica rjavega sladkorja

  1/2 čajne žličke soli

  1 skodelica polnomastnega mleka

  2 žlici Sriracha (manj, če ne marate začimb)

  1/2 žličke sode bikarbone

  1 skodelica sesekljanih pistacij, po želji (lahko jih dodate s katerim koli drugim oreščkom; mislim, da bi se arašidi odlično obnesli)

  Navodila:

  Dve veliki gumijasti lopatici popršite s pršilom proti prijemanju (jaz sem uporabil kokosovo olje). Dva velika pekača za piškote obložite s pergamentnim papirjem.

  V velikem loncu z debelim dnom segrejte kokosovo olje na srednje močnem ognju. Dodajte zrna pokovke in pokrijte ponev (pokrov naj bo rahlo priprt) ter kuhajte, dokler pokanje ne postane redko, približno 5 minut. Med prenašanjem pokovke v veliko skledo zavrzite vsa nepopukana jedrca. V ponvi na močnem ognju zmešajte maslo, med, sol, sriračo in sladkor ter nenehno mešajte. Mešanico na hitro zavrite, medtem pa nenehno mešajte (ne nehajte mešati!). Ko naglo zavre, dodajte mleko in nadaljujte z mešanjem, dokler mešanica spet hitro ne zavre. Ko zavre, prenehajte z mešanjem in pustite, da mešanica nedotaknjena vre 5 minut. Premešajte in pustite vreti še 3 minute ali dokler zmes ne postane barve penija. Odstranite karamelo z ognja in dodajte sodo bikarbono (to bo povzročilo, da se karamela napihne). Takoj vlijte karamelo na pokovko in previdno premešajte s pripravljenimi lopaticami, dokler ni enakomerno prekrita. Pokovko razporedite po pekaču, obloženem s peki papirjem, in jo še toplo razrežite na koščke. Pustite, da se ohladi približno 20 minut. Pojejte takoj ali shranite v nepredušnih posodah do 48 ur.