Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Začinjen Chipotle & Kozji sir “Pire” Butternut Squash

Začinjen Chipotle & Kozji sir “Pire” Butternut Squash

  Nekaj ​​je v tem jutru – v torek pred zahvalnim dnevom –, kar se zdi kot zatišje pred nevihto. Zadnji globok vdih, preden se vsi potopimo v počitniški snežni metež, ki se bo kmalu dotaknil naših pragov.

  Pripravljen sem skočiti v to sezono, kaj pa ti!?

  Zahvalni dan me običajno zaloti, ko čezmerno jem enolončnico iz stročjega fižola, ponavljam poslušanje počitniškega albuma Mariah Carey in se morda po malo preveč vina prepiram z mamo, kot da sem spet najstnik. To je normalno … popolnoma normalno.

  Da bi svojo počitniško željo preusmeril na nekoliko bolj zdravo pot – in ne bi porabil polovice bančnega računa na črni petek – sem sinoči privoščil nekaj predprazničnega razvajanja.

  Zdaj je čas za skupno rabo! Spoznajte mojo novo najljubšo ognjevito stransko piko: pikantni pire in kozji sir iz maslene buče.

  Vzdih – to je ena od tistih jedi, za katere bi si želel, da bi samo dosegel žlico skozi zaslon, da jo lahko okusiš sam. Ker pa ne moreš, ti bom razčlenil.

  Butternut squash se seseklja, strese v olivno olje in popeče s čudovito vejico rožmarina in 12 neolupljenimi stroki česna – kdo pražen česen?! Ko je buča pečena in postane popolnoma čudovita, odstranimo rožmarin, olupimo česen in ga pretlačimo skupaj z nekaj masla, kozjega sira in pikantne omako.

  Resno fantje, to je kot eksplozija okusa!

  Pikanten Chipotle & kozji sir “pire” Butternut Squash

  za 4-6 porcij

  2 funta maslene buče, olupljene, brez semen, narezane na kocke

  12 strokov česna, neolupljenih

  1 velika vejica rožmarina

  2 žlici olivnega olja

  sol in poper (približno 1/2 žličke vsakega)

  2 žlici nesoljenega masla

  2 žlici chipotle omake

  4 žlice kozjega sira

  Pečico segrejte na 400 stopinj (F). Pekač obložite s peki papirjem. V veliko skledo stresite na kocke narezano masleno bučo z oljčnim oljem, soljo in poprom. Bučo v eni plasti razporedite po pripravljenem pekaču. V posodo vgnetemo neolupljene stroke česna, nanje položimo vejico rožmarina. Pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 45 minut. Po 45 minutah odstranite folijo in pecite še 35-40 minut. Ko bučo vzamete iz pečice, zavrzite rožmarin in olupite pražene stroke česna. Vse preostale sestavine (bučo, česen, maslo, kozji sir in omako iz chipotle) ​​dajte v veliko skledo mešalnika in stepajte, dokler ni skoraj popolnoma gladka. Všeč mi je bilo nekaj kepic česna in bučk, ki so še vedno prisotne zaradi teksture, vendar lahko naredite tako gladko, kot želite. Začinite s soljo in poprom ter postrezite toplo!