Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Solata s pečeno koruzo s slanino in sirom

Solata s pečeno koruzo s slanino in sirom

  Oh, jesen. vidim te. Pripravljen sem sprejeti to, kar ste. Veselim se škornjev in živahnega listja, ki hrusta pod njimi. Pripravljena sem na pite in buče ter vse tople-prijetne-malenkosti, zaradi katerih je ta sezona tako ljubka. Vendar boste morali še malo počakati. Še je čas za malo poletja. Še je čas za koruzo!

  Pogovarjajmo se o slanini in siru! Pogovorimo se o pečeni koruzi! Pogovorimo se o tem, kako preprosta je ta solata in kako dekadentno bogati so ti okusi v kombinaciji! Ker ta solata ni nekaj, kar bi želeli dati naprej. Želim si, da bi lahko vse leto dobil sveže klasje (vzdih).

  To jed je navdihnila solata, ki sem jo pripravila lani ravno ob tem času. Tako odlašam s poletnimi pridelki, čakam in čakam in čakam, dokler se ne zavem, da jih je skoraj zmanjkalo za celo zimo, potem pa vse kopičim in znorim zadnjih nekaj tednov, ko je na voljo. Nekega dne se bom naučil začeti zgodaj. Nekega dne…

  Ampak nazaj v koruzo! Sveža koruza je pražena, oluščena in nato prepražena na malo olja ter zaključena z nekaj koščki čudovitega masla. Zaradi masla je vse v življenju prav sanjsko. Ko je koruza imela priložnost, da malo porjavi in ​​vsrka ves masleni okus, ki ga potrebuje za ustvarjanje na tem svetu, jo nemudoma zmešamo s sirom in slanino, da bo ta celotna solatna situacija preveč dobra, da bi bila resnična. Vanj dodajte nekaj kremastih koščkov avokada, na drobno narezano rdečo čebulo in papriko za malo hrustljavosti ter kanček svetle limete – pripravljeni ste za najboljšo solato za konec poletja, kar sem jih jedel letos.

  Se vidimo naslednji teden s čudovitimi mafini.

  Solata iz pražene koruze s slanino in sirom – po navdihu Jean-Georgesa Vongerichtena in Dana Klugerja ABC Kitchen, New York

  Naredi 8 porcij

  • 6 klasov sladke rumene koruze, neoluščenih
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici (1/4 palčke) nesoljenega masla
  • Košer sol
  • sveže mlet črni poper
  • 6 rezin slanine, hrustljavo zapečene
  • 1 rdeča paprika, sesekljana
  • 1/4 skodelice rdeče čebule, na drobno narezane
  • 1 limeta, narezana na 4 rezine
  • 1 skodelica fino naribanega ostrega cheddar sira, plus malo več za potres po vrhu
  • 1 avokado, narezan na koščke

  Pečico segrejte na 450°. Pecite neoluščeno koruzo na pekaču, občasno obračajte, dokler se ne segreje in postane hrustljavo mehka, približno 15 minut. Naj se ohladi. Koruzo oluščimo in iz storžev narežemo zrna. Zavrzi storže.

  V veliki ponvi na močnem ognju segrejte olje. Dodamo koruzna zrna in pražimo, dokler se ne segrejejo in na pikah postanejo svetlo zlate barve, 3–5 minut. Dodajte maslo; mešamo dokler se ne stopi.

  Po okusu začinimo s soljo in poprom. Prenesite koruzo v veliko široko skledo ali globok krožnik; dodajte slanino in sir, nato poper, čebulo in avokado, dobro premešajte. Stisnite rezine limete; potresemo z dodatnim sirom. Postrezite toplo ali hladno.