Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Jajčna solata s karijem

Jajčna solata s karijem

  Živeti v enem izmed najbolj, če ne najbolj, kulinarično raznolikih mest na svetu – ki je polno najboljših restavracij, pekarn, vozičkov s hrano, zelenih tržnic, kavarn in delikatesnih trgovin – je lahko težko da bi se doma zadovoljil le s sendvičem.

   

   

  Tudi v našem ogromnem svetu vznemirljivih užitnih možnosti – polnem vabljivosti in lesketajočem se na vsakem koraku s svojo iskrico zapeljivosti – vas lahko včasih hiter obrok, pripravljen doma, navduši z zadovoljstvom.

  Zločinec sem, ker pozabljam, kako čudovit je lahko najlažji obrok. Najboljše stvari v življenju so ponavadi drobni užitki, pozabljeni ob ovinkasti cesti. Zame je bilo potrebnih le nekaj grižljajev pozabljenega najljubšega, da sem povrnil valove naklonjenosti, ki sem jih nekoč čutil do njega. To se je zgodilo v nedeljo, ko mi je C dal prosto kosilo in pripravil nekaj obilnih sendvičev. Lepo je biti deležen kosila in to je popolnoma obudilo mojo ljubezen do preprostega sendviča.

  Sendviči so super, stari!

   

   

  Imam vprašljivo poln hladilnik, poln obilice drobnarij, ki kar kličejo, da bi jih stlačili med debele rezine kruha in spremenili v sendvič.

   

  Nikoli nisem bil oboževalec “klasičnega” sesekljanega jajca, utopljenega v majonezi, pomešanega na solatni sendvič iz belega kruha. Vendar zelo obožujem kari in seznam sestavin tega recepta, skupaj z navdušujočimi kritikami na epicurious, so me dovolj spremenili, da sem jajčno solato poskusil še enkrat. Bilo je enostavno združiti – najdaljši del postopka je kuhanje jajc, ki ga je seveda mogoče narediti vnaprej. Bilo je tudi presenetljivo okusno; kombinacija okusov je ustvarila en razburljiv sendvič. Mango, kumina in curry so jajčno solato prenesli iz klasičnega ameriškega sendviča v nekaj eksotičnega in pikantnega. Všeč mi je bilo in še bolj sem užival naslednji dan na posteljici zelene solate. To je odlična možnost za kosila ali celo hitro večerjo med tednom.

  Moram steči v kuhinjo in preveriti nekaj zelo pomembnega … V pečici imam babko, novo odvisnost, o kateri bomo kmalu govorili, ljubice! Uživajte v noči; jajčna solata ali ne.

   

  Sendvič z jajčno solato s karijem – z epicurious.com

  donos: za 4 do 6

  Lahko se pripravi v 45 minutah ali manj.

  • 1/4 skodelice ustekleničene majoneze
  • 3/4 žličke karija v prahu
  • 1/8 čajne žličke zelene soli
  • 3 do 4 kapljice Tabasca ali po okusu
  • 3/4 žličke mlete kumine
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica svežega limoninega soka ali po okusu
  • 1 1/2 žlice ustekleničenega mangovega čatnija, sesekljanega
  • 6 trdo kuhanih velikih jajc, sesekljanih
  • 1/4 skodelice drobno sesekljane zelene
  • 3 kapestose, sesekljane

   

  V skledi zmešajte majonezo, curry v prahu, sol zelene, tabasko, kumino, gorčico, limonin sok in čatni. Vmešajte jajca, zeleno in mlado čebulo ter solato začinite s soljo in poprom.