Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Slanina, breskev in rukola na žaru

Slanina, breskev in rukola na žaru

  SIR NA ŽARU! Zadnje čase sem popolnoma zaljubljen v njih. Nekako sem v fazi sendviča (zdravo, naporni poletni dnevi in ​​dolge poletne noči) in popolnoma sprejemam situacijo z zabavnimi in nepričakovanimi kombinacijami.

  Vnesite ta sir na žaru s slanino, breskvami in rukolo! Je divji in čudovit in če ste ljubitelj sočnih breskev, hrustljave slanine in ostrega modrega sira, mislim, da vam bo naravnost všeč!

  Za osnovo izberem mehko, žvečljivo ciabatto rolado, saj je krepka in lahko sprejme veliko dodatkov. Zvitki ciabatta so prav tako zelo okusni, zato toplo priporočam, da jih uporabite za svojo naslednjo pustolovščino s sendviči.

  Ostanek tega sendviča je zelo enostaven! Notranjost narezanega zvitka namažite z maslom (veliko masla = odličen sendvič!), potresite ga z izdatno količino modrega sira, nato na vrh položite narezane breskve in pošljite v pečico, da se peče približno 8 minut. Tako bo vaš kruh hrustljav, sir stopljen, breskve pa sočne! Vse dobro, prijatelji.

  Ko ga vzamete iz pečice, ga samo še potresete s sveže popečeno slanino, pikantno rukolo in, če ste pri volji, nekaj rezinami rdeče čebule.

  To je hiter, enostaven, senzacionalno dober sezonski sendvič! Dooooo 🙂

   Sir na žaru s slanino, breskvami in rukolo – Baker by Nature

  Naredi 1 sendvič; podvojite po potrebi

  1 ciabatta zvitek, prerezan na pol

  2 žlici nesoljenega masla, zmehčanega

  2 unč modrega sira, zdrobljenega

  2-4 rezine slanine, hrustljavo ocvrte (pravim, da gredo s 4!)

  1 poltrda breskev, narezana na 1/2 inčne koščke (želite, da je vaša breskev zrela, a ne premehka)

  1 pest oprane in osušene rukole

  tanko narezana rdeča čebula za okras (neobvezno)

  Pečico segrejte na nastavitev brojlerjev. Pekač obložimo s peki papirjem in postavimo na stran. Notranjost IN zunanjost žemlje namažite z zmehčanim maslom, nato pa ciabatto žemljico položite na pripravljen pekač. Na žemljico razporedite 1/2 modrega sira, nato položite breskve in čebulo (če uporabljate), nato pa preostali modri sir. Pekač postavite v pečico in pecite približno 8 minut – pri tem pazljivo opazujte – ali dokler vaš sir ne začne brbotati in vaše breskve začnejo izcejati sok. Odstranite pekač iz pečice, na eno stran položite slanino in rukolo, nato dodajte drugo žemljo in stisnite sendvič skupaj. Jejte takoj!