Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Kahlua puding s slano karamelo

Kahlua puding s slano karamelo

  Pravkar sem s hitrim iskanjem v Googlu – in nekaj prstov štetjem – potrdil, da nam je ostalo točno – in samo – 7 vikendov do tega čudovitega poletja. 7 tednov (!) in potem … Jesen je, srček. In čeprav obožujem jesen in vse njene jesenske dneve slave tako kot naslednje kopičenje puloverjev, mislim, da se moramo spomniti in kar najbolje izkoristiti teh naslednjih nekaj vikendov.

  Moramo divje srkati sangrije (na prostem, seveda)! Kolesariti moramo divje in svobodno po otokih brez avtomobilov! Moramo se strastno poljubljati na strehah visokih stavb  (in potem strastno iti pojesti 15 funtov BBQ!). Pripraviti moramo pijani puding, ki je slan in poln karamele in kar umira od želje po tvojih ustih!

  Počutim se navdihnjeno, da se te stvari zgodijo! Poletje 2013… moj si! Tvoj je!

  Naredi puding! Ljubiti se! Naj to poletje šteje! xo

  P.S. Je prepozno za pisanje poletnega seznama?! Popolnoma si želim enega zapisati ta vikend …

  Puding Kahlua s slano karamelo – Baker by Nature

  Za 4 porcije

  Sestavine:

  3 skodelice polnomastnega mleka, razdeljeno
  1/4 skodelice koruznega škroba
  1 skodelica temno rjavega sladkorja, pakirano
  2/3 skodelice vode
  2 veliki jajci + 3 rumenjaki
  4 žlice nesoljenega masla, razdeljeno
  3 žlice kahlue
  1 čajna žlička kosmičaste morske soli

  Navodila: 

  V majhni skledi zmešajte 1/4 skodelice mleka s koruznim škrobom. Odložite.

  V majhni kozici raztopite 2 žlici masla. V ponev prilijemo preostalo mleko in zavremo. Pustite, da zmes vre eno minuto, nato ponev odstavite z ognja in odstavite.

  V srednje veliki skledi 1-2 minuti hitro stepajte jajca in rumenjake. Tu lahko uporabite tudi svoj stoječi mešalnik, če ne želite uporabljati te masti za komolce 😉

  V srednje veliko ponev na srednje močnem ognju dodajte rjavi sladkor in vodo ter kuhajte – ob pogostem mešanju – dokler se sladkor ne raztopi. Ko se sladkor raztopi, segrejte na najvišjo temperaturo in pustite vreti – brez mešanja – 1-2 minuti ali dokler ne doseže temno bakrene barve. Odstranite ponev z ognja in prelijte karamelo v majhno toplotno odporno skledo.

  Na nizki hitrosti v rumenjake postopoma vmešamo segreto mleko. Nato dodajte mešanico koruznega škroba, preden počasi vlijete karamelo. Mešanico vrnite v ponev in neprestano mešajte na zmernem ognju, dokler se zmes ne zgosti (mora prekriti hrbtno stran žlice), približno 8 do 10 minut.

  Ponev odstavite z ognja in vanjo na hitro vmešajte preostalo maslo, rum in sol.

  Če je vaša zmes videti sesirjena, jo lahko pretlačite v mešalniku ali prelijete skozi cedilo; to vam bo pomagalo doseči zelo gladko teksturo. Pokrijte in ohladite 4 do 5 ur. Na vrh s stepeno smetano in zdrobljenimi piškoti, če ste kaj podobni meni 🙂