Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Okusna omaka iz soljene govedine….Ker so božična jutra :)

Okusna omaka iz soljene govedine….Ker so božična jutra :)

  Spomnim se, da sem bila punčka in sem sedela v kotu s skoraj prazno pločevinko; žvečem slane zalogaje soljene govedine in v ozadju slišim mamo, ki mi govori, naj bom previden in uporabljam žlico.

  Kot otrok sem imel veselo izkušnjo s soljeno govedino. Rečem veselo, ker res nimam besed, s katerimi bi opisala svojo otroško izkušnjo s hrano na splošno. Mislim, da moja vesela izkušnja izhaja iz tega, da je bila moja mama pustolovska s hrano. Delala je sendviče s soljeno govedino, dodajala jo je kot beljakovino solatam in jo uporabljala kot nadomestek za nigerijske mesne pite in zvitke s klobasami.

  Moja prva odrasla izkušnja s soljeno govedino je bila riž Jollof. Nekoč sem slišal, da znaš kuhati riž Jollof s soljeno govedino, in brez vprašanj sem odšel domov, da bi naredil svojega. Skuhal sem povprečen lonec Jollof; nato sem kuhanemu rižu dodal koruzno govedino in okus je bil podoben rižu Jollof in Corned beef in ne rižu Jollof po koruni govedini. Po katastrofi lonca Jollof sem se odločil, da bom to ugotovil sam. Torej, kako skuhati soljeno govedino v omaki Jollof, da bo eno z rižem? S praženjem soljene govedine s paradižnikovo omako, preden dodate riž. Prepražil sem soljeno govedino z mojo jollof omako in dodal riž, dal kuhati skupaj in violo!

  ~ 152 ~ Zame je všeč soljena govedina v vsem in vsem. Še vedno mi je všeč navaden, a če ga uporabljam pri kuhanju, je še bolj okusen.

  Obožujem to omako, ker je zelo enostavna in jo lahko pripraviš s sestavinami iz svoje shrambe.

  Predstavljajte si, da se zbudite na božično jutro in zmešate lonec omake iz soljene govedine, ki se združi z jamom, trpotcem, testeninami, kruhom; celo krompir. Zdržalo vas bo do večerje.
  Okusna omaka iz koruzne govedine….Because Christmas Mornings 🙂   Shrani Natisni Čas priprave 10 min Čas kuhanja 30 min Skupni čas 40 min   Avtor: Nma Za serviranje: 8 oseb Sestavine

   1 pločevinka koruzne govedine

   ½ do 1 skodelice jedilnega olja (uporabite palmovo olje po želji)

   2 pločevinki narezanih paradižnikov

   1 rdeča paprika (tatase) (neobvezno)

   1 srednje velika čebula

   1-2 habanerosa (glede na toplotno toleranco)

   ½ žličke črnega popra

   1 žlička belega popra

   ½ žličke timijana

   ½ skodelice mesne juhe (neobvezno)

   juhe (neobvezno)

   sol

  Navodila ~352 ~ Odcedite in zmešajte paradižnike (ali jih pustite nasekljane) s tataseom, čebulo in habanerosi, dokler niso gladki.

  segrejte olje, dodajte paradižnikovo mešanico in premešajte. kuhajte, dokler se olje ne dvigne do vrha, nato začinite s črnim poprom, belim poprom in timijanom, dodajte mesno osnovo in kuhajte, dokler se olje ne dvigne do vrha (ta korak ni obvezen. Običajno to naredim, da zagotovim, da moj paradižnik premeša in zelišča so dobro kuhana in za bolj redko omako). Kuhajte še 2 minuti; nato dodajte soljeno govedino. Preverite začimbe, preden dodate sol in/ali juho (slana govedina je nagnjena k slanosti). kuhamo toliko časa, da olje pokuka iz omake. Uživajte s poljubnim škrobom; razen eba 🙂

  3.2.2925