Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sladko-začinjen piščanec z medom in sezamom(lepljivi piščanec)

Sladko-začinjen piščanec z medom in sezamom(lepljivi piščanec)

  Ta slasten piščanec je dovolj dober, da povzroči svetovni mir. Obljubim ti!

  Prvič smo poskusili tega piščanca na srečanju, ki smo se ga udeležili, in moji ajebutterji so mi rekli “mami, moraš ustvariti tega piščanca.” Takoj sem začel premišljevati in iz okusa sem lahko uganil, katere so nekatere sestavine.

  Pri tem receptu mi je všeč enostavnost. Ne glede na to, kako zapletena je vaša zadeva v kuhinji, tega recepta nikoli ne bi mogli pokvariti.

  Vem, da ta recept ni povsem nigerijski, vendar bi ga lahko pripravili po nigerijskem, če bi črni poper zamenjali z Uzizo … Všeč vam bo. Zaupaj mi.

  Zadnje čase imam težave s spanjem. Običajno trpim za nespečnostjo vsako noč in včasih mi je težko celo zadremati. Ko sem iskal spanec, sem našel kamilični čaj. Všeč mi je, kako me pomirja in mi pomaga, da počasi zaspim. Ne spim predolgo, vendar si vedno privoščim nekaj ur. Uporaba kamiličnega čaja je zame metoda, ki ne povzroča odvisnosti, da zaspim. Dober nočni počitek je zame vedno velik plus za moje pisanje. Pomaga mi bolje razmišljati in mi daje bistro glavo, da posnamem nekaj napol spodobnih fotografij. Zdaj pa si predstavljajte dober nočni počitek in začetek dneva s tem piščancem … Da, lahko si ga privoščite za počitek, malico ali večerjo. Errm, za pripravo piščanca res ne potrebujete razloga. Smo Nigerijci. Hrana na hrano lol!

  Za tiste z otroki, ki so dovolj stari, da imajo med, je to odličen recept.

  Pred kratkim je v skupini za hrano ‘so you think you can cook’ na Facebooku gospa želela vedeti, ali je v redu, da njenemu malčku da med. Ob nekaterih odgovorih mi je skoraj padla čeljust. Odločil sem se, da na svojem Facebook zidu objavim objavo o alergijah na hrano in medu in bil sem presenečen, ko sem prebral, da so nekateri moji prijatelji verjeli, da Nigerijci nimajo alergij na hrano. Pravzaprav, ko to pišem, ne vem, od kod naj začnem. To je kot primer starejšega, ki je umrl zaradi alergije na orehe kola (alergije na orehe) in je cela vas mislila, da je orji (oreh kola) zastrupljen.

  Nekateri Nigerijci trpijo za alergijami na hrano in je zelo nevarno dajati dojenčkom med. Lahko povzroči botulizem in ubije otroka. Potem bi začeli kriviti čarovnice v svojih vaseh … ker naj bi “Nigerijci nimajo alergijske reakcije na nobeno stvar.” Znanje je vsekakor moč.

  Nazaj k piščančjim perutom. No, pojdi in naredi nekaj 🙂
  Sladek in začinjen piščanec z medom in sezamom   Shrani Natisni Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 20 minut Skupni čas 30 minut   Avtor: Nma Porcije: 6 Sestavine

   13 srednjih do majhnih piščančjih peruti

   črni poper (po potrebi. lahko uporabite zdrobljen semena uziza)

   beli poper (po potrebi)

   paprika (po potrebi)

   čilijevi kosmiči/prah (po potrebi)

   1 žlica medu

   1 žlička olja (če imate sezamovo olje, bi delajte tudi. če ne, preprosto pokurite s katero koli drugo vrsto. Uporabil sem sončno olje)

   sezamovo seme

   sol po okusu

  Navodila

   piščanca operite in posušite (mora biti zelo suh). Začinite s soljo, pustite stati približno 10 minut; nato začinite z drugimi sestavinami, razen z medom, čilijem v prahu in oljem.

   segrejte ponev proti prijemanju, v ponev namažite olje. Pustite na srednjem ognju. Ko sta ponev in olje vroča, dodajte piščančje peruti v ponev v eni plasti, ne da bi jih pretirano natlačili. Pustite, da se piščanec lepo ocvre, medtem ko ga občasno obrnite, da se ne zažge (pazite na vročino). Ko je piščanec lepo pečen in popečen, ga odstavite z ognja in postavite v papirnato brisačo (lahko uporabite tudi pečico ali žar). Po želji obrišite maščobo s ponve. V skledo stresite piščanca, med, sezamovo seme in poprove kosmiče, nato pa ponovno vstavite v ponev in segrejte. Premetavajte po ognju, dokler piščanec ni videti/ne lepljiv; nato postrezite s poljubno stranjo.

  3.2.2925