Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sladko in pikantno pečena buča Delicata

Sladko in pikantno pečena buča Delicata

  Dame in gospodje, rad bi, da spoznate moj najljubši način jesti bučo! Ta sladka in pikantna pražena delicata buča je aromatizirana s svežim rožmarinom, ščepcem kajenskega popra in rjavim sladkorjem. Zaključite s pestjo lepih semen granatnega jabolka in nekaj dodatnih zelišč tik pred serviranjem!

  Prijatelji moji, če ste iskali preprost, ljubek in popolnoma okusen način za popestritev vaše priloge —> TO JE TO. To sladko in pikantno praženo delicata bučo je več kot enostavno sestaviti (govorimo o 5 minutah priprave!) in bo vaš dom napolnila s čudovito aromo (rjavi sladkor + rožmarin = omedlevica), ko se bo pekla v vaši pečici. Sliši se zelo dobro, kajne?

  Prva stvar, ki jo potrebujete za squash, je … SQAUSH. Duh! 😉

  Ali niso preeeeeeee?

  Bučo boste prerezali na pol (navpično), izdolbli semena in nato vsako polovico narezali na kolesca. Teh otrok ni treba lupiti! Kako super je to?!

  Zdaj boste rezine buče pretresli z nekaj svežega rožmarina, soli, kajenskega popra, rjavega sladkorja in olja. Tukaj rad uporabljam oljčno olje, vendar sem to storil tudi s kokosovim oljem. Obe poti vodita do yummy.

  Zdaj pa te lepotice razporedite po pekaču…

  in PEČENO! Približno 40 minut bo opravilo delo. Nastavite majhen časovnik, da boste vedeli, kdaj jih obrniti (ki je na polovici). Če jih obrnete, bosta obe strani lepo hrustljavi.

  In DA JE! Vse, kar morate storiti, ko buča pride iz pečice, je, da jo po želji stresete v malo dodatnega olja/rožmarina/soli in potresete s semeni granatnega jabolka. Semena končni jedi dodajo svetlo hrustljavost in dodaten pridih lepote 😉 Pomembne stvari!

  To bi bil odličen dodatek k vaši praznični namaz! Je pa tudi odlična priloga k mesu/ribam kateri koli večer v tednu.

  S čim boš postregla? xo

  Sladka in začinjena pečena delicata buča

  -15 { fill: }-15 33 -15-33); }-15 50 -15-50); }-15 66 -15-66); -15-33 stop -15-50 stop -15-66 stop { stop-color: }5 od 1 glasu

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  2 delicata squash

  2 žlici olivnega olja, plus več za pokapljanje

  1 žlica drobno sesekljanega rožmarina

  3 čajne žličke rjavega sladkorja

  1/4 čajne žličke kajenskega popra

  1/2 žlička soli

  1/2 skodelice semen granatnega jabolka

  Navodila 

  Pečico segrejte na 425 stopinj (F).

  Bučo temeljito operite. Vsaki buči odrežite konce in jo nato prerežite na pol.

  Z majhno žličko izdolbite semena in morebitne lepljive dele/notranje vrvice.

  Vsako polovico narežite na 1″ velike zagozde.

  Postavite bučo zagozde v veliko skledo; prelijemo z oljem, rožmarinom, rjavim sladkorjem, soljo in kajenskim poprom. Zagozde razporedimo v enakomerni plasti na pripravljen pekač.

  Pečemo v predhodno ogreti pečici 40 minut, enkrat do polovice obrnemo.~253 ~Ko je buča pečena, jo po okusu pokapljajte z dodatnim oljčnim oljem/rožmarinom/soljo, nato pa jo potresite s semeni granatnega jabolka. Takoj postrezite.