Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sicilija 1. del: Dolina templjev

Sicilija 1. del: Dolina templjev

  Pozdravljeni prijatelji! Končno sem pripravljena in ZELO navdušena, da lahko z vami delim delček našega čudovitega potovanja na Sicilijo 🙂

  Nisva velika oboževalca turističnih aktivnosti (za to krivim življenje v NYC …), a med najinim časom na Siciliji sva se odločila, da se bova zleknila in si ogledala čim več znamenitosti. Bilo je toliko dela! Pristali smo v Palermu, se peljali čez otok in zaključili naše potovanje v Taormini (preden smo se odpravili v RIM!). To pomeni, da moramo videti veliko. Da bi vse delil z vami, bom potovanje razdelil na posamezne objave, da ne bom slučajno zlil dogodkov/krajov skupaj.

  To je bil pogled na naključnem postanku, kjer smo vzeli prigrizke! Ni slabo, kaj?

  Naš prvi večji enodnevni izlet je bila Dolina templjev! Ta prostrani park je ena najbolj znanih in impresivnih zgodovinskih znamenitosti Sicilije. Ogromno arheološko najdišče se nahaja tik pred Agrigentom; mesto na južni obali Sicilije.

  ~ 152 ~ Sprehodili smo se do vseh 8 templjev in imeli smo odličnega vodnika, ki nam je dal vse zgodovinske informacije, povezane z vsako lokacijo. Če boste kdaj prispeli sem, vsekakor priporočam, da si preberete o templjih ali pa imate vodnika.

  Povsod po posesti so bili mandljevci, zato smo jih seveda pograbili nekaj za prigrizke. Mislim, kako pogosto lahko človek nabira mandlje?!

  Tudi dežela je bila prekrita s kaktusi! Veliko je bilo vgraviranih s smešnimi imeni in oblikami. Ta mi je bil najbolj všeč 🙂

  Toliko naravne lepote je bilo na vsakem koraku!

  Te rdeče praproti so mi še posebej padle v oči!

  Rastline aloje, oljke in divje rože so se prav tako pogosto pojavljale na zemlji!

  Bil je naporen dan hoje// plezanja// pozornosti, a vreden vsake sekunde! Če načrtujete potovanje na Sicilijo, je to vsekakor aktivnost, ki jo priporočam.

  Samo obvezno nosite svoje pohodne čevlje 😉 Nosil sem japonke in plačal sem jih kasneje tistega dne!

  Upam, da vam je bil ta vpogled v naše potovanje všeč. Ta teden bom z vami delil več. Imej lep dan! xo