Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Ahi tuna, obložena s sezamom

Ahi tuna, obložena s sezamom

  Sanjam o takšnih obrokih.

  Za resne; Nor sem na ahi tuno.

  Imenovali so me ljubitelj sušija.

  Nekateri bodo morda rekli, da sem solatni fanatik.

  Očitno vse sprejemam.

  Včeraj je bil čarobno čudovit dan. Povsem nepričakovano, a zelo cenjeno. Preprosto do popolnosti. Vsak trenutek edinstven in prijeten. Moje srce se še vedno smehlja od svežih in lepih spominov.

  Raztegnjena na soncu z našimi latteji in romani sva s C uživala v vseh čudesih in preprostosti pomladi v New Yorku. Držanje za roke v parku in zaspanje v senci drevesa; utelešenje čudovitega lenega sobotnega popoldneva.

  Okoli 5. ure sva se odpravila domov na zgodnjo večerjo in hladno steklenico organskega belega… blaženosti.

  Večerja je bila že načrtovana, na skrivaj sem se je veselila cel dan.

  Vidiš…

  Malo popustljivo sem nakupoval v kulinarični meki Eataly; v okrožju Manhattans Flatiron in levo z dvema bleščečima zrezkoma ahi tune.

  Ostalo se mi je res samo zdelo; kot da bi bili ti rumenoplavuti tuni namenjeni namazanju z vasabijevo pasto, rahlo posuti s košer soljo in nato potopljeni v črno-bela sezamova semena. Vržen v ponev, ki cvrči s sezamovim oljem, le za nekaj sekund, nato pa počival na čudoviti in osvežilni solati.

  Solata je brez težav postala tudi popolna postelja za počitek pečene ribe. Hladilni avokado, hrustljave kumare in pikanten paradižnik se zlijejo v božansko spremljavo že posebne jedi. C je imel sezamov in ingverjev preliv iz trgovine Trader Joe’s, ki je bil ravno pravi dodatek okusu, da ga rahlo pomešate s solato.

  Čas priprave in kuhanja je bil skupaj približno 20 minut in vse fotografiram; verjetno bi to lahko imeli na svoji mizi v 15.

  Ahi tuna, obložena s sezamom – porciji 2

  Sestavine-

  2- 1/2 funta ahi tuninih zrezkov (razred za suši ali res dobre kakovosti)

  2 žlički vasabija v prahu zmešate z majhno količino vroče vode

  1/2 skodelice črnih in belih sezamovih semen

  2 žlici sezamovega olja, lahko še malo več, če pražite posebej

  Košer sol; približno 1 čajna žlička

  Za solato-

  8 rezin na debelo narezanega paradižnika

  1 avokado, narezan

  1/2 kumare brez semen, narezane na tanke rezine

  Navodila-

  Zmešajte wasabi prašek z zelo majhno količino vroče vode; dokler ne nastane pasta. Na vrhove zrezkov tune namažite pasto wasabi, nato pa jih potresite s košer soljo. Zdaj potopite tuno v sezamovo seme; poskrbite, da bodo dobro pokriti, saj bodo med kuhanjem nekaj semen odpadlo.
  Ponovite iste korake za drugo stran tuninih zrezkov; poskrbite, da so v celoti prekrite s sezamom, vključno s stranicami rib.
  Ponev postavite na močan ogenj in vanjo vlijte sezamovo olje, počakajte, da se ponev zelo segreje, preden vanjo položite zrezke tune. Ko so v ponvi, pustite, da se zrezki pečejo 30–55 sekund (odvisno od tega, kako redke so vaše ribe) in jih obrnite; pražimo še približno 30 sekund. Odstranite ribe iz ponve in jih prenesite na čist krožnik. Ribo narežite pod pravim kotom in jo položite čez solato.