Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sendvič s kozjim sirom na žaru s pečenimi jagodami in baziliko

Sendvič s kozjim sirom na žaru s pečenimi jagodami in baziliko

  Na težji način sem se naučil, da je preskakovanje obrokov zame velik ne-ne. Resno … Sem eden tistih ljudi, ki se iz srečnih spremenijo v tako lačne. In res, požrtvovalnost nikomur ne pristaja.

  Sir na žaru je eden mojih najljubših obrokov, s katerim obvladam lakoto, odnos in denarnico. Poleg tega, ali je res boljši od sendviča iz hrustljavega kruha in topljenega sira …?

  V tem primeru je odgovor pritrdilen. Da.

  Ker medtem ko je navaden sir na žaru še vedno zvezda, je sir na žaru s pečenimi jagodami, svežo baziliko in kremastim kozjim sirom popolna nokautacija!

  Resno fantje, pecite si jagode zdaj. Kasneje se mi boš zahvalil.

  Sendvič s kozjim sirom na žaru s pečenimi jagodami in baziliko – Baker by Nature

  Naredi 2 sendviča – dvakrat po potrebi

  Sestavine:

  4 kosi narezanega kruha

  1 žlica masla, zmehčanega

  4 unče kozjega sira, zmehčanega do mazljivega

  3 žlice svežih listov bazilike, celih ali sesekljanih

  1 zvrhana skodelica jagod, narezanih

  1 žlička oljčnega olja

  1/2 žlice balzamičnega kisa

  Za jagode:

  Pečico segrejte na 400 stopinj (F). Pekač obložite s pergamentnim papirjem in ga postavite na stran. V majhni posodi za mešanje premešajte narezane jagode z oljčnim oljem, nato pa jih v eni plasti razporedite po pripravljenem pekaču. Pražimo 10-12 minut. Odstranite iz pečice in prenesite pražene jagode nazaj v posodo za mešanje; prelijemo z balzamičnim kisom.

  Vse skupaj!

  Ponev segrejte na srednje visoki temperaturi. Eno stran vsakega kosa kruha namažite s 1/4 žlice zmehčanega masla. Na drugo stran dveh kosov namažemo zmehčan kozji sir. Zadnja dva kosa kruha potresemo s praženimi jagodami in baziliko, nato pa sendvič skupaj. Pecite na žaru na vsaki strani do zlato rjave barve in se stopi.