Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Pečen paradižnikov capreze kupov polente

Pečen paradižnikov capreze kupov polente

  Ti mali kupčki polente caprese so bili pravi hit na naši “večerji za dva” prejšnji vikend. Niso nič posebnega – le nekaj nujnih elementov poletnega časa, zloženih v ljubkem kupčku. Toda sveža, preprosta hrana je tisto, kar obožujem v tej čudoviti sezoni, in nameravam jo sprejeti v celoti in v celoti, kolikor pogosto lahko.

  Samo pošteno opozorilo – ti ljubki mali kupčki imajo močan udarec, zaradi katerega bo vaš ljubek obrazek zabolel za drugim. In drugo. In potem … samo še eno. To je obljuba!

  Moj navdih za to jed je izhajal iz priljubljene solate caprese. Oh caprese…

  Solata caprese je kot kraljica vseh poletnih solat.

  Ona je jasna zmagovalka. Ona je mis priljubljenosti. Je preprosta, naravne lepote. Ona je … ona očitno. Ne vem … solate so zame samo dame.

  Bistvo je – ljudje imajo radi caprese! Ko prirejam večerjo, vedno naredim zelo velikega in je vedno prva stvar, ki gre.

  V sezoni paradižnik, bazilika in velikanski kosi mocarele resnično vedo, kako privabiti ljudi k mizi.

  Moram priznati, da pripravljam caprese v neki obliki vse leto, a ko sem prejšnji vikend videl paradižnik in baziliko na tržnici, sem vedel, da bo okus še posebej čaroben… kajti s svežimi kmetijskimi sestavinami, mar ne vse?

  Prvič sem delala s polento, a sem bila prijetno presenečena, kako zelo mi je bilo všeč. Jaz sem uporabila že kuhano polento (od Trader Joe’s), ki je bila v obliki cevi in ​​ker se mi je dobro obnesla, bi to priporočila tudi vam. Če ste neke vrste mojster polente, naredite svojo! In nauči me svojih poti, prosim.

  Druga stvar, zaradi katere ta caprese zares zasije, so na česnu pečeni paradižniki.

  Če ste že kdaj jedli pečen paradižnik, veste zakaj. Če niste (oprostite mi, ko sem zlezel v svoje šefovske hlače), vas prosim, da to storite takoj!

  Pečen paradižnik, sveža bazilika, ocvrta polenta in gnjecava mocarela… kaj še čakaš? Kar naprej, napadite to sezono in vse njene priložnosti za svežo hrano naenkrat!

  Skladi polente s pečenim paradižnikom Caprese – Baker by Nature

  Za 2-6 porcij (odvisno od stopnje lakote … vse sva pojedla kar midva)

  Sestavine:

  1 žlica olivnega olja

  (1) 18 oz. paket predkuhane polente, narezane na 12 enakih krogov

  (1) 16 oz paket sira mozzarella, narezanega na 12 enakih krogov

  16 oz pražen paradižnik (recept sledi)

  2 žlici sveže bazilike, na tanke rezine

  Navodila:

  V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Narezane kroge polente položite v ponev in kuhajte 5 minut, nato pa obrnite in pecite drugo stran še 3-4 minute. Vsak kos polente obložite z rezino mocarele, pustite kuhati še eno minuto (to pomaga, da se sir nekoliko stopi), nato pa polento preložite v servirni krožnik. Vsak kupček polente/sira obložite z zajemalko pečenih paradižnikov, nato pa potresite z baziliko. Postrezite takoj.

  Za paradižnik:

  2 skodelici mini paradižnika (ali grozdnega paradižnika), prerezanega na pol

  2 1/2 žlici olivnega olja

  1 žlica balzamičnega kisa

  3 stroki česna, sesekljani

  sol in poper za posip

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Pekač obložite s pergamentnim papirjem in ga postavite na stran.

  Paradižnik prerežite na pol po dolžini, nato ga položite v srednje veliko skledo za mešanje in premešajte z oljčnim oljem, balzamiko in česnom. Paradižnike razporedite po pripravljenem pekaču, potresite s soljo in poprom ter pecite 35-40 minut ali dokler niso mehki in rahlo mehurjasti.