Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Red Curry Stew…My Funny Valentine…

Red Curry Stew…My Funny Valentine…

  Vsako leto pišem in fotografiram hrano ali pijačo, da proslavim vsak letni čas ali praznik in Valentine vedno naredi rez . Ne samo, da moram imeti objavo v čast ne tako velikemu prazniku, ampak ga moram praznovati, ker je bil Nigerianlazychef rojen na valentinovo … Hmm, morda bi ga potem moral razglasiti za praznik.

  Zadnjih nekaj let je bilo težkih, a vredno. Osredotočen sem na to, kar želim, da je ta blog. Bili so dnevi, ko sem preprosto želel odnehati, a kot pravi moja mama: “Nič dobrega ni enostavno.”

  Vesela sem tistih, ki me poznajo in mi stojijo ob strani. Vesela sem odprtja gostinskih storitev in spletne šole. Začetek je bil počasen, a vem, da bo vedno bolje.

  Sedaj pa k receptu:

  Vsako valentinovo rada delim recepte, ki so povezani z erotiko. Ne bojte se, na teh ulicah držim PG. Če pa me želite spremljati in brati moje erotične zgodbe, imam blog tukaj … kjer se lahko naročite na prejemanje mesečnih erotičnih zgodb. Kakorkoli, nazaj k Valentinu. Želel sem narediti nigerijsko enolončnico iz rdeče paprike z nekaj palmovega olja in rožičev. Medtem ko sem razmišljal o tem, nisem samo vonjal okusa, ampak sem ga lahko okusil v ustih. Vse sem načrtovala in si zapisala recept. Ko je prišlo do kuhanja, sem ugotovil, da pripravljam to omako s karijem.

  Ta curry omaka je kot uvod v zelo zapeljivo valentinovo. Hitro je, enostavno in imeli boste več časa, da na svojem partnerju vadite krhko umetnost zapeljevanja.

  Za ta recept sem uporabil nekaj sestavin, ki vam pomagajo spodbuditi vašega partnerja v valentinovo razpoloženje.

  Znano je, da je rdeča paprika, uporabljena v mešanici, bogata z vitaminom c. Pomagajo znižati raven stresa in povečajo hormone dobrega počutja v našem telesu. Znani so kot spolni stimulatorji.

  Za ta recept sem uporabil veliko čili papriko. Običajno bi vzel semena, vendar sem semena dodal temu slabemu fantu in vročina je jemala dih, vendar ne dobesedno. Čili paprika je zelo priljubljen afrodiziak. Sproščajo adrenalin, ki poveča srčni utrip. Zato se umakne spolnemu vzburjenju.

  Paradižnik ni dokazano afrodiziak, vendar je znan kot »jabolko ljubezni«. Vsebujejo kisline, ki izboljšajo pretok krvi, ter likopen, antioksidant, ki pomaga ohranjati zdravje prostratiranega.

  kaj bi si še lahko želel?

  Ta recept lahko uporabite tudi kadarkoli. Ne sme biti valentinovo, da narediš odličen kari. Lahko bi si želeli nekaj drugačnega za nedeljski riž, enolončnico in violo! Curry omaka!

  Če nimate paprike, lahko naredite tudi zeleno curry omako. Verjemite, da bi vam bilo vseeno všeč.

  Rdeči curry…My Funny Valentine…   Shrani Natisni Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 10 minut Skupni čas 20 minut   Avtor: Nma Porcije: 9 Sestavine

   1½ lb kozic (očiščenih in razrezanih)

   1 roka polno prekajenih ribji kosmiči (skuša)

   3 skodelice majhne do srednje sesekljane zelenjavne mešanice (čebula, rdeča paprika, zelena paprika in rumena paprika)

   3 slivovi paradižniki

   1 velik rdeč habanero (mlet)

   3 stroki česna (mleti)

   ½ palca svežega ingverja (nastrganega)

   1 žlička črnega popra

   ½ žličke belega popra

   ¼ žličke timijana

   3 žličke karija v prahu

   2 žlički dimljene paprike

   2½ žlici kokosovega olja

   2-3 žličke sezamovega olja (neobvezno)

   400 ml kokosovega mleka

   1 čajna žlička koruznega škroba (zmešajte z malo vode) (neobvezno)

   bujon

   sol

  Navodila

   Kozico začinite s soljo, ½ žličke črnega popra in sezamovim oljem. Dati na stran. segrejte kokosovo olje. Dodajte mešanico zelenjave in čebule. vmešajte česen in ingver ter pražite, dokler ne zadiši. Dodajte beli poper, črni poper, curry, timijan in papriko. Pražite eno minuto; nato dodajte paradižnik in habanero. Premešajte in pokrijte lonec, da se kuha nekaj minut (to pomaga zmanjšati količino paradižnika). Po 4-6 minutah dodajte kozice, ribe in kokosovo mleko ter začinite. Pokrijte in kuhajte še 6 minut. Dodajte mešanico koruznega škroba, če jo uporabljate, in kuhajte približno eno minuto. Dodamo še zdrav ščepec narezanih dišečih listov. Izklopite toploto in postavite na stran.

  3.2.2925