Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Prihajajoči novi načini, kako navdušiti svoje brbončice v letu 2018.

Prihajajoči novi načini, kako navdušiti svoje brbončice v letu 2018.

  Obstaja peščica začimb, ki se danes uporabljajo v skoraj vseh delih sveta. Tu so sol in poper, osnove začimb in začimbe, kot so origano, bazilika, curryjevi listi, lovorovi listi in podobno, s katerimi lahko zaokrožite okus jedi in jim daste eksotično noto. Toda danes so vsi precej standardni – našli jih boste v trgovinah po vsem svetu, pa tudi ne v specializiranih trgovinah, ampak tudi v supermarketih in trgovinah z živili na vogalu. Toda vedno nove začimbe in arome se pojavljajo iz različnih koncev sveta. Letos lahko pričakujemo, da bo kar nekaj teh – včasih malce nenavadnih in vznemirljivih – prišlo v središče pozornosti. Pa si poglejmo, katere nove arome bodo v letu 2018 zavrtele prehransko ruleto in navdušile vaše brbončice.

  Cvetlični okusi

  Edina (razmeroma) splošno znana začimba na osnovi cvetov na svetu je žafran. Toda priznani kuharji redno uporabljajo druge rože kot začimbe – in pričakuje se, da bodo te letos postale veliko bolj razširjene. Užitni cvetni listi bodo letos povsod, z jedmi in pijačami, od sivkinih latéjev do napitkov iz bezgovih cvetov, vendar ne bodite presenečeni, če se bodo bolj zanimivi cvetni listi – kot so vijolice – začeli pojavljati v solatah po vsem svetu.

  Jed za pokušino: globoko ocvrti bezgovi ocvrtki (Avstrija).

  Vzpon Bližnjega vzhoda (jedi)

  Humus, pita in falafel so prisotni že stoletja, zaradi česar je naša prehrana bolj raznolika. Toda letos bodo arome in hrana Bližnjega vzhoda – držav, kot so Izrael, Maroko, Libanon in celo Sirija – prinesle več regionalnih odtenkov v naše restavracije (in navsezadnje v naše kuhinje). Med trendovskimi začimbami Bližnjega vzhoda, o katerih lahko pričakujete, da boste letos slišali več, najdemo za’atar,

  kardamom in harisa, ki ogrožata novo pridobljeno slavo omake sriracha, medtem ko bodo sestavine, ki bodo letos verjetno v porastu, jajčevci, kumare, granatno jabolko, tahini in suho sadje.

  In ti okusi se bodo vse bolj uporabljali za popestritev tradicionalnih jedi z vsega sveta.

  Eksotične začimbe

  Strokovnjak za poslovno obveščanje SmartBrief (smartbrief.com) je opozoril na vrsto začimb in zelišč, za katere pričakuje, da bodo v letu 2018 pritegnili največ pozornosti. Med njimi najdemo pandan, list iz jugovzhodne Azije s travnato, vanilijevo -podoben okus, črni česen, starana sorta tradicionalne začimbe s sladkim okusom, bogatim z umamijem, in rožna voda, starodavna sestavina, ki se uporablja na različne načine, od parfumov do hrane in pijače, ki se močno vrača. dni.

   

  slike: kuhinja.nine.com.au