Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Prigrizek s hrustljavim praženim fižolom…Preobremenitev z beljakovinami

Prigrizek s hrustljavim praženim fižolom…Preobremenitev z beljakovinami

  Torej, pogovarjala sem se z eno od svojih starejših sester Ade; pokazala mi je vrečko fižola in me vprašala: “Kaj lahko narediš s črnim grahom ali olojinskim (medenim) fižolom?” Najprej smo se pogovarjali o praženju fižola, sprva se nam je zdelo, da ne vemo, kako se lotiti malega poskusa. Odločili smo se, da fižol namočimo in polovico skuhamo. Polovico sem namakal za 10 minut in jo poskusil popeči, a se je izkazalo za nekoliko žilavo, zato sem poiskal Shakirat o metodi, ki se uporablja za dehidracijo fižola. Pogovarjali smo se o  metodi s čičeriko in omenila je, da je običajno “temeljito” kuhana in ding! je bila ideja.

  Moj poskus je bil uspešen, prav tako Adein. Zdelo se je, da ji je predhodno namočen fižol bolj všeč kot predhodno kuhan; verjetno zaradi škrtanja. Raje sem imela predkuhane, saj so bile bolj hrustljave. To moram reči, da sem moral opraviti še en poskus pred namakanjem. Ade je omenil, da moram fižol dlje namakati. Svojo drugo serijo fižola sem namakal za približno 6 ur in ga popekel v pečici, vendar sem vseeno raje izbral način predhodnega kuhanja (to je prednost). Ko sem zaključil poskus, sem pojedel skoraj vso svojo polovico. Preostanek fižola sem shranil v hladilniku in v make shift mason jar.

  Ta prigrizek se bo odlično podal k pivu, tako kot arašidi v baru!

   

   

   

   

  Tako sem jaz naredil svojega
  Prigrizek iz praženega hrustljavega fižola… Preobremenitev z beljakovinami   Shrani Natisni Čas priprave 20 min Čas kuhanja 20 min Skupni čas 40 min   Avtor: Nma Vrsta recepta: prigrizek Kuhinja: nigerijska Porcija: 1-2 Sestavine

   1 skodelica fižola

   1 žlica kokosovega olja

   ½ žličke kokosovega olja za praženje (po želji)

   1 žlička čilija v prahu

   1 žlička kumine

   1 žlička koriandra

   sol po okusu

  Navodila ~ 352~ Fižol operite in položite v lonec, skuhajte, dokler ni aldente (ne premehak in ne pretrd) (pazite na fižol, da se ne prekuha, ker ne želite, da je premehak)

  dodajte fižol začimbe, vključno z 1 žlico kokosovega olja.

  fižol razporedite po nelepljivem pekaču in potresite preostalo 1 žlico kokosovega olja; nato ga postavite v pečico na 300-375 stopinj za približno 15-20 minut ali dokler fižol ni hrustljav in viola!

  3.2.2929