Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Pivo & Rižota s slanino za zajtrk

Pivo & Rižota s slanino za zajtrk

  Pozdravljeni, ljubitelji bruncha!

  Danes imamo čudovito rižoto za zajtrk s pivom in slanino! Ima tudi karamelizirano čebulo in poper jack sir. Njam, njam!

  Pravzaprav se mi že dolgo po glavi vrti ideja o zajtrku – ali brunchu, če hočete 😉 – rižoti, a šele prejšnji teden sem ugotovila, kako jo pripraviti delo – PIVO in SLANINA, seveda! So zlate sestavine.

  Čeprav ta jed vzame nekaj časa za pripravo – navsezadnje je rižota – je eden tistih zelo dobrih, domačih, tolažilnih obrokov, za katere se bodo tako vaš trebuh kot gostje strinjali, da so vredne časa in truda. Poleg tega – in to vedno rečem, ko gre za rižoto, zato prosim oprostite mojim ponavljajočim se načinom – na koncu te steklenice je dodatna pijača, ki vas samo kliče po imenu! Prednosti rižote!!!

  Ta rižota, navdahnjena z brunchom, ima vse tradicionalno čudovite lastnosti originala za večerjo, z le malo več blišča in živahnosti. Zagon izvira iz piva in sira pepper jack. Čudovita sta skupaj! In slanina in čebula sta kot mali grižljaji čistega zlata okusa. Poširana jajca na vrhu so še zadnji dotik in poskrbijo, da bo ta obrok zares zasijal!

  Rizota za zajtrk s pivom in slanino – Baker by Nature

  Sestavine:

  3 žlice olivnega olja

  1 velika čebula, na tanko narezana

  4 unče slanine, narezane na 1/4 inčne kose

  2 stroka česna, sesekljana

  8 unč piva (uporabil sem Brooklyn Lager – TAKO dobro)

  2 skodelici riža arborio

  4 skodelice piščančje juhe

  1 skodelica vode

  1 skodelica pepper jack sira, nastrganega

  Sol in poper po okusu

  4 jajca, poširana

  Navodila:

  V majhnem loncu zmešajte piščančjo osnovo in vodo ter postavite na srednje močan ogenj. Pustite, da zmes zavre, nato zmanjšajte ogenj, da ostane topla.

  V veliki pečici ali loncu z debelim dnom segrejte olivno olje na srednjem ognju. Dodajte čebulo in kuhajte – občasno premešajte – 12-15 minut, nato dodajte slanino in kuhajte še 10 minut. Na tej točki mora biti čebula zlata in slanina kuhana, vendar ne hrustljava. Dodamo česen in kuhamo še eno minuto. Prilijemo pivo in dušimo 2 minuti. Dodamo riž in premešamo, da se zrna prekrijejo. Prilijemo toliko juhe, da je riž pokrit, in ob stalnem mešanju dušimo toliko časa, da tekočina skoraj popolnoma izhlapi, nato prilijemo še eno zajemalko juhe. Nadaljujte s tem postopkom, dokler juhe ne zmanjka. Odstranite z ognja in vmešajte sir. Na krožnik položite rižoto in prelijte s poširanimi jajci.

  Postrezite takoj!