Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Piškotki za svetovni mir

Piškotki za svetovni mir

  Nikoli ne podcenjujte moči dobrega recepta za piškote. Dobra serija piškotov lahko osvoji srca, ozdravi zlomljena in doseže točke za piškotke s katerim koli sodelavcem. Oh, in to so piškoti, zato so presneto neverjetnega okusa.

  Piškote imam raje bogate, temne in pakirane resne čokolade. Ta recept vas ne razočara.

  Te majhne močne čokoladne bombe so vse poslovne. Najbolj dekadenten in okusen posel, ki se ga boste lotili ves dan.

  Velike količine čokolade imajo čarobno moč kovinske čistosti. Napolnjeno s kakavom, upanjem in pariškimi sanjarijami – življenje je videti silno sladko. Peka je vedno majhna sončna pega časa za obdelavo realnosti, v kateri se živi življenje.

  To je resno uravnovešanje, to pravo življenje. In to je najpomembnejši recept, ki ga bomo kdaj sestavili.

  To si ti, biti najboljši. In jaz, biti najboljši jaz. Gre za to, da z našimi dejanji preidemo na celotno match.com:

  Piškotki, spoznajte tekalno stezo. Ali pa joga. Tudi dolgi sprehodi so super!

  Ljubezen, srečaj se in odpri oči vsem… in vsem. In izpustite, ko ugotovite, da sendvič s sirom in bolonjo, s katerim hodite, ni prvovrstna rebra. Zaslužiš si prvo rebro! Ljubite se popolnoma in popolnoma in resnično.

  Strast, sreča pomanjkanje spanca in odločnost. In kava – to je tvoj prijatelj.

  Strahovi, srečanje z molitvami in spodbudni pogovori z dobrimi ljudmi.

  Vikendi,  spoznajte margarite in spanje-atone in plesne zabave, napolnjene s sladkorjem … in tu lahko stisnete celo malo dela.

  Kot bi imel svojo torto in jo tudi jedel. Boo-ya, življenje – imamo te.

  Dokler vsak del svojega življenja predstavite ustreznemu partnerju; stvari se bodo kotalile gladko kot svila.

  Torej glede teh tukaj piškotkov … morda sem se izogibal temi? In očitno se izogibam svojim manikerkam …

  Resnica – noben od teh piškotkov mi ni ušel iz rok. Seveda, recept pravi, da naredi približno 36 piškotov … toda polovica testa se je zibala v mojem trebuhu s skodelico zajtrka java, preden sem sploh spekel te preklete stvari. Tako dobri so. Tako zasvojeni so. Ne bi smeli biti narejeni sami. Razen seveda, če nimate težav sedeti na kuhinjskih tleh – po možnosti hlipati Adele – in si potisniti zadnji piškotek v usta, čemur sledi velik ledeno mrzli mlek in enourni spanec; Nič ne priznam!

  Tekstura je peščena – precej podobna soboljevi. Okus je intenziven, bogat in globok bum temne čokolade je popolnoma prisoten v vsakem grižljaju. Popolnoma nemogoče se je ustaviti pri enem, iz pečice pa bi lahko pojedla cel pladenj in umrla kot srečna ženska. Po tistem požirku mleka.

  Te morate narediti. Trenutno so moji najljubši čokoladni piškoti in tako si jih želim deliti z vami. In prosim, zaradi ljubezni do vseh stvari, ki so čiste in pravilne na tem svetu – Drži jih stran od mojih oči. Verjetno bi te za to brcnil in pobegnil … ni najboljši način, da se srečava. Takšni piškotki so.

  Piškotki za svetovni mir – Dorie Greenspan

 • 1 1/4 skodelice (175 gramov) večnamenske moke
 • 1/3 skodelice (30 gramov) nizozemsko predelanega kakava v prahu
 • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
 • 1 palčka plus 3 žlice (5 1/2 unč; 150 gramov) nesoljenega masla, pri sobni temperaturi
 • 2/3 skodelice (120 gramov) pakiranega svetlo rjavega sladkorja
 • 1/4 skodelice (50 gramov) sladkorja
 • 1/2 čajne žličke Fleur de Sel ali 1/4 čajne žličke fine morske soli
 • 1 čajna žlička čistega vanilijevega ekstrakta
 • 5 unč (150 gramov) grenke sladke čokolade, narezane na majhne koščke
 • 1. Moko, kakav in sodo bikarbono presejte skupaj in imejte pri roki. Maslo dajte v skledo mešalnika z nastavkom za lopatice in stepajte na srednji hitrosti, dokler ni maslo mehko in kremasto. (Lahko pa to in vse nadaljnje korake naredite ročno, pri čemer delate s trdno gumijasto lopatico.) Dodajte oba sladkorja, sol in vanilijev ekstrakt ter stepajte še minuto ali dve. Zmanjšajte hitrost mešalnika na nizko in dodajte presejane suhe sestavine. Mešajte samo toliko časa, da se suhe sestavine zmešajo – testo bo videti drobljivo in to je ravno prav. Za najboljšo teksturo testo po dodajanju moke čim manj obdelujte. Vanj stresite koščke čokolade in premešajte, da se premešajo.

  2. Testo zvrnemo na gladko delovno površino in ga stisnemo, da se sprime v velike kepe. Zberite testo v kepo, ga razdelite na pol in delajte z eno polovico naenkrat, oblikujte testo v polena s premerom 1 1/2 palca (4 cm). (Polena iz testa za piškote se običajno končajo z votlimi sredinami, tako da, ko oblikujete vsako poleno, ga enkrat ali dvakrat sploščite in zvijte z ene dolge strani na drugo, samo da se prepričate, da nimate zračni kanal.) Polena zavijte v plastično folijo in jih ohladite vsaj 2 uri. (Nepredušno zavita polena lahko hranite v hladilniku do 3 dni ali zamrznete 1 mesec.)

  3. Rešetko postavite na sredino pečice in pečico segrejte na 325 °F (165 °C). Dva pekača obložite s peki papirjem in ju imejte pri roki.

  4. Z ostrim nožem s tankim rezilom narežite polena na kolobarje, debele 1/2 palca (1,5 cm). (Ne bodite vznemirjeni, če se krogi zlomijo; samo stisnite odlomljen del nazaj na piškotek.) Piškote položite na s pergamentom obložene liste, tako da med njimi pustite približno 1 palec (2,5 cm) prostora.

  5. Naenkrat pečemo samo en list piškotov, vsak list pa pečemo 12 minut. Piškoti ne bodo videti gotovi, niti ne bodo čvrsti, ampak takšni pač morajo biti. Pekač prenesite na rešetko za hlajenje in pustite piškote stati, dokler niso komaj topli ali dokler ne dosežejo sobne temperature – vaša odločitev. Ponovite z drugim listom piškotov.

  Hranjenje: Testo lahko pripravite vnaprej in ga ohladite ali zamrznete. Če je zamrznjeno, testa pred peko ni treba odmrzniti – le narežite polena in pecite 1 minuto dlje. Nepredušno zapakirani pečeni piškoti bodo na sobni temperaturi zdržali do 3 dni; lahko jih zamrznete do 1 meseca.