Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Piščančji čili iz belega fižola

Piščančji čili iz belega fižola

  Včeraj je snežilo! Prvi sneg v sezoni. In tudi tako lepa. Na jutranjem sprehodu sem se namočila v velikanske, mokre kosmiče in ko sem prišla domov, sem vedela, da je nekaj čilija OBVEZNO! Topla, začinjena hrana se zdi prava, ko sneži!

  Čeprav so zmrzljivi kosmiči zdržali le nekaj ur, moja ljubezen do tega čilija postaja močna in močna! Mislim, da ga bom ljubil za vedno. Enostavno je TAKO krepko, preprosto, začinjeno in DOBRO. Našega smo prelili z velikanskimi kepicami kisle smetane in svežim cilantrom in stojim jim za 100-odstotno odlično izbiro za zaključek vaše avanture s čilijem! Čeprav je bilo tudi malo sira in nekaj rdeče čebule kar dobro. Sporoči mi, kateri način ti je najbolj všeč 🙂

  Čili iz belega fižola in piščanca – Baker by Nature

  Sestavine:

  2 žlici olivnega olja

  1 ZELO velika rumena čebula, drobno sesekljana

  1 velika rdeča paprika, sesekljana

  (2) 4 oz pločevinke zelenega čilija, narezanega na kocke

  4 stroki česna, sesekljani

  1 čajna žlička soli

  3/4 žličke čilija v prahu

  1 žlička mlete kumine

  1 funt mletega belega piščanca

  (1) 28 oz pločevinka celi, olupljeni paradižniki in njihovi sokovi

  1/2 skodelice belega vina ali piščančje juhe

  2 žlici paradižnikove paste

  (1) 15 oz pločevinka kanelin fižola, odcejena

  1/4 skodelice kisle smetane, za preliv (neobvezno)

  1/2 skodelice sesekljanega cilantra, za preliv (neobvezno)

  Navodila: 

  V velikem jušnem loncu z debelim dnom na srednje močnem ognju segrejte olivno olje. Dodamo čebulo in pražimo 5 minut – občasno premešamo – nato dodamo rdečo papriko, čili, sol in začimbe. Kuhajte še 5-7 minut oziroma dokler zelenjava ne porjavi.

  Dodajte zmletega piščanca in ga razdrobite z leseno lopatko. Med občasnim mešanjem kuhajte, dokler meso ni popolnoma kuhano in izpusti ves sok, približno 8 minut.

  Dodajte vino in hitro postrgajte po dnu ponve, da sprostite vse (okusno), kar se je morda zataknilo. Dodamo paradižnike in jih z veliko leseno lopatko nežno razdrobimo. Zavremo, nato zmanjšamo ogenj in pustimo vreti 20 minut. Dodajte paradižnikovo pasto. Po potrebi prilagodite začimbe in dodajte še malo vina ali vode – le žlico ali več –, če je videti nekoliko presuho.

  Čili zajemite v sklede, prelijte s kislo smetano in cilantrom ter takoj postrezite!