Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Peneča bazilika & Voda s citrusi

Peneča bazilika & Voda s citrusi

  Ko imaš eno okno v celotnem stanovanju (ja, resno mislim), brez klimatske naprave in stropni ventilator tako razmajan, da si ga upaš črpati samo pri nizki moči , se hitro naučiš alternativnih načinov hlajenja pred soparno poletno vročino. Ne glede na to, kako obožujem glazirane krofe, nikomur ni dobro hoditi naokoli, ko sem podoben krofom.

  To omamljanje citrusov in bazilike je moja najljubša pijača, ko je prevroče, da bi bil vezan v kuhinjo, in veliko prezgodaj, da bi si lahko privoščil poletno osvežitev s koktajli.

  V tej gazirani dragi pijači se citrusi srečajo z baziliko na dnu velikega vrča, kjer dobijo hitro, nežno mezgo, preden se na vrh vlije lesketajoča kaskada peneče vode, ki zaključi postopek. Resno, to je to.

  Veselo hidracijo!

  Gezirana voda iz bazilike in citrusov

  1 grenivka

  1 pomaranča

  2 limoni

  2 limeti

  1/2 skodelice sveže bazilike, natrgane

  8 skodelic gazirane vode (tudi negazirana voda je lahko odlična!)

  Agrume operemo in narežemo na tanke kolobarje. Svežo baziliko natrgajte na majhne koščke in jo zmešajte s citrusi v velikem vrču. Sadje in baziliko nežno pretlačite skupaj z leseno žlico muddlerja, le toliko, da citrusi spustijo nekaj soka. Sadje prelijemo z vodo iz citrusov, premešamo in takoj postrežemo nad ledom.