Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Penne s prepraženim ohrovtom, limono in feto

Penne s prepraženim ohrovtom, limono in feto

  Ko se zadnji mesec mojega 24. leta hitro bliža koncu, sem vesel, da se počutim enako odrasla, saj sem nepopolna. Seveda, zagotovo sem bolj “značajno” zdrsnil k temu, kar v resnici sem; Naučila sem se postaviti zase, uporabljati glavo namesto srca (vsaj večino časa), poslušati, kaj ljudje v resnici govorijo, in da je moja nenasitna sladkosneda tu, da ostane. Vendar me pestita fascinacija in razočaranje nad tem, kaj prinaša skrivnostna prihodnost. Predvidevam, da je vse igra čakanja.

  Medtem ko bom čakal – in poskušal biti potrpežljiv glede tega – bom ostal zadovoljen z žvečenjem ohrovta. Kale je moj novi zelenjavni prijatelj. Kale razume, kaj si dekle želi. Ohrovt razume, kako se dobro zmeša s slanino, zato je všeč tudi fantom.

  Kale me zmrazi, ko sem pripravljena na stresno nakupovanje vzglavnikov po smešni ceni. Ohrovt pomirja tesnobo, ki se dotika stegen, potem ko ste po pomoti pojedli 3 sladoledne lučke na dieti brez sladoleda tri tedne. Ohrovt ohranja zanimivo kuhanje zelenjave, ko se naročanje kitajskega zveni kot boljša ideja. Kale rešuje zaplete v norem, piškotno norem umu.

  Iskren bom … pred lanskim letom sploh nisem slišal za te stvari. Zdaj pa se znajdem na polnem pihu kale; Ne morem dobiti dovolj! Zjutraj z ohrovtom in jajci je zajtrk velika zmaga. Ohrovt v solatah je nenavaden in osvežilen. Ohrovtov obrnjen čips je moja sladica za usta brez krivde. Ohrovt v smutijih je čuden, super in zdrav.

  Ohrovt, prepražen z limono, česnom, rdečo čebulo, maslom in belim vinom, naredi moje življenje nekoliko polepšano; dodajte mu nekaj peresnikov, dodajte izdatno količino ostre fete in se počasi stopite v sanjsko deželo večerje.

  Nocoj večerjaj z ohrovtom in testeninami! Postrežena hladna se takoj spremeni v pravo solato za kosilo – zdravo, ugodno!

  Penne z dušenim ohrovtom, limono in feto – Baker by Nature

  1 šop ohrovta (približno 3 skodelice) nastrganega

  1 rdeča čebula, na drobno narezana

  6 – 10 strokov česna (jaz sem jih uporabila 10), na tanko narezana

  4 žlice masla, razdeljeno na

  2 žlici svežega limoninega soka, razdeljeno

  1/2 čajne žličke zdrobljene rdeče paprike

  1/2 čajne žličke soli

  1/4 skodelice belega vina

  8 oz testenin, kuhanih al dente (ali kakor želite)

  V veliki ponvi ali ponvi na srednje močnem ognju segrejte 2 žlici masla. Dodajte sesekljano čebulo in kuhajte, dokler se ne začne mehčati, približno 5 minut. Dodajte česen, sol in zdrobljeno rdečo papriko ter kuhajte, dokler česen ne postane zlatorjav, približno nadaljnjih 5 minut. V ponev dodajte ohrovt, eno žlico masla, 1 žlico limoninega soka in vso limonino lupino ter premešajte, dokler se vse ne zmeša in ohrovt izgleda rahlo uvel, približno 2-3 minute. Dodajte belo vino, premešajte in zmanjšajte toploto na srednje nizko. Kuhajte, dokler ohrovt ni zelo mehak, približno 12-15 minut.

  Med čakanjem skuhajte testenine po svojih željah. Vedno grem al dente – vendar izberite katero koli teksturo rezancev, ki se vam zdi bolj prijetna. Prihranite malo vode iz testenin, preden jih odcedite, za vsak primer, če se vam bo končna jed zdela presuha.

  V lonec za ohrovt stresite kuhane testenine, zadnjo žlico masla in limonin sok ter premešajte. Dodajte malo vode, po malem, če se vam zdi presuho (jaz sem dodala samo približno 2 žlici). Na koncu vmešajte še feto in postrezite!