Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Peach Cobbler

Peach Cobbler

   

  Moja kuhinja trenutno čudovito diši. Tudi tvoja lahko! Vse, kar potrebujete, je nekaj potrpljenja, breskve in nekaj drugih preprostih stvari za shrambo! Tako preprosto je.

  Breskve me spominjajo na poletja v Indiani; tam živi najboljša prijateljica moje mame, Rosalyn. Rosalyn je pravi biser in nekaj najbližjega babici, kar sem jih kdaj poznal. Moja mama je pogosto spakirala avto, skupaj z bratom in jaz, in se odpravila na 13-urno vožnjo navzdol, da bi jo obiskala med poletnimi počitnicami.

   

  Pogrešam ta potovanja. Tisti dolgi poletni dnevi.

  Eden mojih najljubših spominov je vožnja z mamo na potovanjih. Vedno bi mi dovolila nadzorovati radio, če bi ostal z njo. To mi je bilo všeč.

  Prihod v Indiano ob zori je bil čudovit občutek. Sonce bi počasi priplazilo iz teme in nas pozdravilo. Moja mama je nesla mojega spečega brata v hišo in se trudila, da ga ne bi zbudila. Pomagal bi prenašati prtljago in se nato za nekaj ur ugnezdil v postelji in se pripravljal na dan, ki je že pred vrati.

  Novost podeželskega življenja me je pritegnila. Zrak je bil svež in vabljiv. Mehke trave in visoka drevesa so nudila popolno odejo sence za popoldanski spanec. Mehak veter povzroča, da moje obleke valovijo ven in okoli mene. Zdelo se je, da so ure dnevne svetlobe trajale, dokler sem lahko imel odprte oči.

  Ko je prišel čas nabiranja sadja za čevljarja, je Rosalyn naslonila lestev na breskev, da sem lahko splezal in sam nabral breskve. Poskrbela je, da sem bil del vsakega koraka izdelave čevljarja, od nabiranja breskev do posipanja cimeta po vrhu. Zaradi te vrste stvari se lahko 7-letna deklica počuti zelo pomembno.

   

  Ta čevljar je med peko tako dišal. Tako dobro je dišalo, da me sploh ni motilo, da se je zaradi pečice moje majhno stanovanje spremenilo v neznosno toplotno škatlo.

  Naredite to, prelijte s kepico sladoleda in uživajte v dejstvu, da je poletje tu in da je življenje lepo.

   

  Peach Cobbler – Paula Deen

  Sestavine

  • 4 skodelice olupljenih, narezanih breskev
  • 2 skodelici sladkorja, razdeljeno
  • 1/2 skodelice vode
  • 8 žlic masla
  • 1 1/2 skodelice samovzhajajoče moke
  • 1 1/2 skodelice mleka
  • Mlet cimet, neobvezno

  Navodila

  Pečico segrejte na 350 stopinj F.

   

  V ponvi zmešajte breskve, 1 skodelico sladkorja in vodo ter dobro premešajte. Zavremo in pustimo vreti 10 minut. Odstranite z ognja.

   

  Maslo dajte v 3-litrski pekač in postavite v pečico, da se stopi.

   

  Počasi zmešajte preostalo 1 skodelico sladkorja, moke in mleka, da preprečite strjevanje. Zmes prelijemo na stopljeno maslo. Ne mešajte. Na vrh naložite sadje in ga nežno prelijte s sirupom. Po vrhu potresemo z mletim cimetom. Testo se bo med peko dvignilo. Pečemo 30 do 45 minut.

   

  Za serviranje zajemite na krožnik in postrezite s stepeno smetano ali vaniljevim sladoledom po izbiri