Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Ostanite mirni in jejte riž Jollof (Nasveti za pripravo popolnega riža Jollof)

Ostanite mirni in jejte riž Jollof (Nasveti za pripravo popolnega riža Jollof)

  “Kaj če bi ti rekel, da je Jollof stanje  duha?” Kot Nigerijec je “Jollof” stanje duha. Za Nigerijca pomeni sladkost, srečo, veselje

  Riž Jollof naj bi izviral iz plemena Wolof v Senegalu, to je bil velik imperij, ki je bil razdeljen na dele Gambije.
  Zdaj v celotni Afriki različne države praznujejo to jed na svoj način. Vsaka država ima svojo drugačno tehniko, s katero skuhajo popoln riž Jollof. Videl sem ganski slog in nigerijski slog (ki sem ga leto izpopolnjeval). Med Nigerijci in Ganci poteka nepopisan boj o tem, čigavi riž je boljši. Ghanci imajo ponavadi mehkejši in kašast riž; medtem ko Nigerijci uživajo svojo različico, kuhano na pari, malo suho in v posameznih zrnih. Okusil sem nekaj riža jollof v etiopskem slogu, narejenega iz lomljenega riža. Imelo je barvo in je bilo videti okusno, vendar je bilo kašasto in brez maggi ? Ni šans! In za to so uporabili parfumirani riž … Vse, kar sem lahko okusil, je bil vonj … Ne sprašuj * zavijanja z očmi … Kar naprej berem o neizmerni bitki med Nigerijci in Ganci o tem, kdo naredi najboljši riž Jollof. Oh prosim! Ni bitke … to je povsem nepotrebno, ko že vemo, da ni dvoma, da Nigerijci delajo najboljši riž Jollof (pojdite in se prepirajte s svojimi čustvi, prosim:) )

  Spomnim se, ko je Jamie Oliver naredil svojo različico. Bila je vojna Jollofov s hashtagom #jollofgate. Ubožca so odvrnili tako Nigerijci kot Ganci. Tako kot v Nigerijci in Ganci so se združili in se borili v boju Jollof. Ali pa takrat, ko je Tesco naredil svojo prilagoditev in objavil recept na svoji spletni strani? Nekdo je rekel “brez paradižnika v tem rižu!” lwkmd, ne igraj se z našim rižem Jollof.
  Ko gre za začimbe in sestavine za riž jollof, so osnove paradižnik, paradižnikova pasta, meso, začimbe, kot so; muškatni orešček, česen in ingver. Svoji mešanici lahko dodate tudi zelenjavo. Wahala, ki ga je Jamie povzročil, je bil, ko je svoji prilagoditvi dodal peteršilj in brez “maggi”. Razburjenje je nastalo predvsem zaradi pomanjkanja maggi v njegovem receptu. Kdo to počne? Ubogi

  Na vsaki poroki in praznovanju v Nigeriji je skoraj vedno na jedilniku riž Jollof. Nigerijci res jedo veliko riža, mi lahko jemo riž doma in še isti dan gremo na zabavo in jemo riž Jollof; še posebej, ko gre za zabavo Jollof. Zdravo! S tem ni čisto nič narobe!

  Nekatere stvari, ki jih morate pravilno narediti, ko želite kuhati riž Jollof, so pridobitev prave vrste dolgozrnatega riža in čas za cvrtje enolončnice; nato kuhajte riž na pari, dokler ne dobite prave konsistence/ugriza. Lahko si dober kuhar, pravzaprav si lahko kuhar Mario Batali, a če ne znaš skuhati jollof riža; samo “izberite” kuhinjo in začnite korakati.

  Nekoč sem obiskal prijatelja in njegovega brata dvojčka in s seboj sem vzel nekaj hrane. Med skledami, ki sem jih vzel, je bila skleda riža Jollof. Komaj so čakali, da ga okusijo in seveda, ko so, so mi dali svoj pečat. Poslušaj, veliko mi je pomenilo. Odleglo mi je, ker Nigerijci ne igrajo s svojim Jollofom. Pred kratkim sem jih naredil za strice, a sem moral najprej nahraniti svoje ajebutterje in njihove prijatelje; katerih starši so iz Gane oziroma Slonokoščene obale. Tako veselo so jedli in “hmmm” stran. Od takrat nikoli več ne jedo riža Jollof od nikogar drugega. Spomnim se, da mi je eden izmed njih rekel: “teta, v paketu s prigrizki imam nekaj prigrizkov, ampak bi raje jedel tvoj riž Jollof.” Hian glej te otroke oh 🙂

  Poleg tega, da je stanje duha, riž Jollof primerjajo z neverjetno osebnostjo in življenjskim slogom. Uporabljamo jezike, kot je »Jollof boy«, kar pomeni srečen fant ali razkošna ženska.

  Rižu jollof dodam začimbe, kot so ingver, nageljnove žbice in česen. Da, nekateri bodo rekli, da je krivoverstvo, vendar ga morate poskusiti, da ga ne pokvarite. Tako tukaj z vso našo različno ljubeznijo in razlago riža Jollof ne vidim nikogar, nobenega plemena in nobene države kot njegovega edinega lastnika. Čeprav dobesedno nisi živel, dokler nisi imel sklede nigerijskega Jollofa. Zagotovite si življenje, če vas boli 🙂

  Spodaj je nekaj nasvetov za pripravo popolnega riža Jollof

  *Vrsta riža:

  Ponavadi bi bil primeren kateri koli dolgozrnat ali basmati. Prepričajte se le, da je pravilno opran in iz njega izsušena vsa tekočina. Če pripravljate rižoto Jollof; potem je mogoče uporabiti krajše zrno.

  *tekočine:

  V primerjavi z rižem vedno uporabim nekoliko bolj toplo do vročo mesno osnovo ali vodo. Na primer če pripravljam 3 skodelice riža Jollof, se odločim za približno 31/2 skodelice jušne osnove/vode. Običajno zavrem; nato pokrijte z vrečko za živila ali folijo in tesnim pokrovom, da kuhate na pari na srednjem do nizkem ognju. Parjenje in količina uporabljene toplote sta zelo pomembna. Riž Jollof se odlično kuha na pari. V dneh, ko sem se učil kuhati riž Jollof, sem ga običajno samo skuhal in vsakič, ko se je izsušil, sem moral dodajati več vode; dokler se nisem naučil kuhanja na pari in mi je to rešilo življenje in čas. Poleg tega je uporaba mesne juhe najpomembnejša, vendar lahko vedno pripravite riž z vodo in pravo količino začimb.

  *Začimbe in začimbe

  Kuhanje riža Jollof s pravimi začimbami in pravilno kuhanje začimb šteje za dobro osnovo. Nekatere začimbe, ki jih uporabljam, so nageljnove žbice, timijan, curry, dimljena paprika, lovorjev list, črni in beli poper. Skrivnost je v tem, da te začimbe približno minuto pražite na olju, preden dodate čebulo in paradižnikovo mezgo. Cvrtje pomaga sprostiti okuse začimb. Poskusite in nam sporočite, kako gre

  *Barva

  V redu, veliko ljudi to počne drugače. Nekateri uporabljajo paradižnikovo pasto in papriko, da dobijo pravo barvo. Zadnje čase uporabljam samo sveže paradižnike in papriko. Nič ni narobe z uporabo paradižnikove paste. Uporaba svežih paradižnikov in paprike je bila vedno nadomestna prednost. Veliko vlogo pri barvi igra tudi potrpežljivost. Potreben je čas, da dobite pravo konsistenco ocvrte enolončnice za riž Jollof. Ko enolončnico ocvrete, mora izgledati nekoliko temna in suha, preden mešanici dodate riž.

  *Tekstura

  Errm, tega ne morem več poudarjati, kot že. Iz vašega riža ne sme kapljati voda ali enolončnica. Aldente je vse! Ne sme biti premehak niti ne sme biti trd. (Nekje vmes). Če je vaš riž pretrd, lahko dodate še malo vroče vode ali jušne juhe. Ne kuhajte riža s hladno osnovo ali hladno vodo! Želite, da se tekočina sreča z rižem in se hitro segreje, namesto da bi potrebovali dovolj časa, da se segreje, ko jo vlijete v hladno; zato povzroča preveč gorenja. Če ima vaš riž preveč vode, ga nalijte v širok pladenj in ga postavite v pečico na visoki temperaturi (350 stopinj), da se posuši. Če ne, lahko uporabite metodo lonca 9jafoodie.

  *Maslo

  Tole tukaj je Glory of Jollof riž. Lahko ga dodate na začetku ali na koncu. Daje mu bleščečo barvo in svilnat občutek

  Imate Jollof vprašanja? Prosimo, vprašajte v komentarjih 🙂

  slike; google