Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Orecchiette z rapini in kozjim sirom

Orecchiette z rapini in kozjim sirom

  Ummmm… Kam je šel ta mesec?! Resno … še 3 dni in BAM – pozdravljena, praznična sezona! Kljub prenagljenemu prihodu, z veseljem pozdravljam vse vesele praznike. Sprejmimo lepo, iskrivo in osupljivo z nasmehom. Polna kreditna kartica in predregistracija za tečaj pilatesa v bootcampu 2. januarja, ki ga ponuja moja telovadnica, me bosta tudi to sezono ohranjala pri zdravi pameti. Zadnjega bom zagotovo potreboval.

  Veš, kaj je še super pri praznikih? Potovanje k tistim dragocenim ljudem, zaradi katerih so naša življenja naša življenja. Ne bi mogel biti bolj srečen, da grem domov za zahvalni dan. Pridite jutri zvečer, poljubljal bom newyorško ta-ta in se vkrcal na avtobus, da me odpelje na nekaj dni družine, hrane in počitka. Sprejmite nekaj počasnega življenja ta teden, mmk?

  Ko greš za en teden stran, je nakupovanje živil nekako nesmiselno. Stvari samo stojijo tam … starajo se … nabirajo vonjave in čudne okuse … vaš hladilnik preplavijo z nekaj žaljivimi vonjavami, da vas pozdravijo nazaj doma! Samo ne počni tega. Kaj pa preproste testenine? Tisti, ki je lahek, svetel in le malo pikanten? Mislil sem, da vam bo ta ideja všeč! Najboljši del testenin – hm, eden najboljših delov – z njimi lahko res naredite svoje. Daj, dodaj še več začimb. Sir – It – Up. Znorite se z limonino lupinico! Bodite ljubitelj zelenjave in dodajte divji izbor. Testenine so timski igralec in imajo vedno nekaj prostora za premikanje na seznamu sestavin.

  Držala sem se originalnega recepta – vse sem imela priročno pri roki – in bilo je naravnost čudovito. Česen, olivno olje in zdrobljena rdeča paprika prekrijejo vsak prikupen orecchiette rezanec – ravno toliko –, da vsak grižljaj eksplodira z okusom. Sveža limona in kremni kozji sir sta enostavna ljubimca, medtem ko skupaj delata, da popestrita hrustljav, rahlo grenak rapini. Bil je popoln ponedeljek pred zahvalnim dnevom! Ljubezni, sreči in debelušnemu trebuščku sem nazdravila s predprazničnim kozarcem penečega – toplo priporočam tudi vam!

  P.S. Mogoče se prerivam, toda v duhu občutka hvaležnosti: Tako sem hvaležen, da sem tukaj, in tako hvaležen si tudi ti.

   

  Orecchiette z Rapini in kozjim sirom – Saveur

  Sestavine:

  Košer sol, po okusu
  1 šopek rapin (približno 1 lb.),
  grobo sesekljan
  1⁄3 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
  6 strokov česna, strt
  3⁄4 žličke. zdrobljeni kosmiči rdečega čilija
  12 oz. orecchiette
  2 žlici. limonina lupina
  4 oz. kozji sir, zmehčan
  Priprava:
  1. Prinesite 8-qt. lonec osoljene vode zavremo. Dodajte rapine in kuhajte, dokler niso hrustljavi, približno 4 minute. Z žlico z režami prenesite rapini v veliko skledo ledene vode; ohladiti. Rapini odcedite, posušite in postavite na stran.
  2. Segrejte olje v 12-palčni ponvi na srednjem ognju. Dodajte česen in med občasnim mešanjem kuhajte do zlate barve približno 3 minute. Dodamo čilijeve kosmiče in med pogostim mešanjem kuhamo 30 sekund. Dodajte rapini, premešajte in odstranite posodo s toplote; dati na stran.
  3. Medtem prinesite 6-qt. lonec osoljene vode zavremo. Dodajte testenine in jih kuhajte do al dente, približno 10 minut. Odcedite testenine in prenesite testenine in limonino lupinico v rezervirano ponev na močnem ognju. Premešajte, da se združi in začinite s soljo. Testenine razdelite v sklede in v vsako dodajte kepico kozjega sira.