Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » V eni ponvi pečena mečarica s pikantnimi poširanimi paradižniki v oljčnem olju

V eni ponvi pečena mečarica s pikantnimi poširanimi paradižniki v oljčnem olju

  Ena od stvari, ki me spravlja v jezo o našem trenutnem stanovanje je glavno pomanjkanje oken. In zaradi pomanjkanja, govorim o 2 oknih v celem mestu! In to je v naši spalnici. Pozimi ni tako slabo … dejansko ohranja prostor toplejši. Toda zdaj, ko je poletje tukaj, želim videti sonce SIJE! In ker v kuhinji ni naravne svetlobe, je to v bistvu zadnji kraj, kjer želim preživeti ogromno časa. Želim si skuhati hrano in pobegniti od tam! Hvala bogu za obroke v eni ponvi! … Ker nihče nima časa za kupe umazane posode! Imam prav?

  Ta ribja jed v eni ponvi je prava lepotica! Vse se skuha v isti ponvi, tako da na koncu obroka čakate na zelo minimalno čiščenje. To mi je všeč!

  Paradižnike najprej poširamo na oljčnem olju. Poširani paradižniki so prava poslastica! In postopek ne bi mogel biti enostavnejši. Vse kar potrebujete je olivno olje in potrpljenje. Paradižnike boste kuhali na suuuuuu zelo nizki temperaturi in ko se bodo njihove lupine začele krčiti, boste vedeli, da so pripravljeni. Odločil sem se, da bom svoje paradižnike odstranil iz lupine in jih postregel gole (hehehe), vendar jih lahko popolnoma pustite, če si ne želite umazati rok. Odvisno od tebe! Oba načina sta res okusna.

  Ko so paradižniki kuhani, jih odstranite iz ponve in dodajte eno vejico bazilike in eno vejico mete. Tukaj boste želeli izbrati izdatno vejico, saj jo boste po nekaj minutah odstranili. V bistvu samo vlijete olje z baziliko in meto. Napolnjeno olje = zelo okusna riba!

  Tukaj nastopi naša ljubka mečarica. Ko odstranite zelišča, dodajte mečarico in pustite, da se praži približno 4 minute – ali samo do zlato rjave barve. Nato ga damo v pečico še za deset minut.

  Potem … ugani kaj? Končal si! Čas je za jesti! Lep, zdrav, okusen obrok z malo ali nič truda in eno posodo za pomivanje! Temu pravim zmaga, prijatelji.

  Sicilijanska mečarica v eni posodi s poširanimi paradižniki s pikantnim oljčnim oljem

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  2 skodelici češnjevih paradižnikov

  1/2 skodelice olivnega olja

  2 žlički soli

  1 čajna žlička pekoče omake Tabasco

  1 vejica sveže bazilike

  1 vejica sveže mete

  Sol in poper

  1 funt mečarice, narezan na 2 ali 4 fileje (odvisno od tega, kako lačni ste/koliko gostov hranite)

  Navodila 

  Pečico segrejte na 425 stopinj (F).

  V veliki ponvi z debelim dnom na srednjem ognju segrejte olje. Dodajte paradižnik, premešajte, da se prekrije, in zmanjšajte toploto na srednje nizko. Med občasnim mešanjem kuhamo 15 minut. Dodamo sol in pekočo omako, premešamo in delno pokrijemo; kuhamo še 15 minut. Na tej točki mora biti koža videti mehurjasta in zakrknjena. Z žlico z režami prenesite paradižnik na čist krožnik.

  Preostalemu olju dodajte baziliko in meto. Zelišča mešajte okoli lonca 1 minuto, nato jih zavrzite. Ogenj povečajte na srednje močan.

  Na obeh straneh mečarice izdatno potresite sol in poper. Dodajte ribe v ponev in jih pražite 3-4 minute oziroma dokler ni na spodnji strani lepe zlate skorje. Ribo obrnite in pekač prestavite v predhodno ogreto pečico. Pecite 10 minut.

  Previdno vzemite pekač iz pečice. Fileje mečarice obložite s poširanimi paradižniki in njihovimi sokovi, po želji potresite s svežimi zelišči in takoj postrezite!

  Oglejte si še te preproste recepte za morsko hrano! …

  Popolnoma pečene pokrovače so neverjetna poslastica!

  Sladek in začinjen Sriracha pečen losos je čudovit 20-minutni obrok!

  Ali poskusite te čudovite grižljaje kumar s prekajenim lososom in kremnim sirom, da HITRO popravite ribo!