Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Omaka iz jajčevcev (vrtna jajčna omaka). Moj lonec slastnosti

Omaka iz jajčevcev (vrtna jajčna omaka). Moj lonec slastnosti

  Ko smo odraščali v Nigeriji, smo jedli veliko doma pridelane zelenjave. Imeli smo svoj vrt s svežim sadjem, zelenjavo, jamom in zelišči. Ob koncih tedna je mama pripravila karkoli, od fižolovih ocvrtkov do jama in jajc ali jama in zelenjave. Moj najljubši vikend zajtrk je bil jam in omaka iz jajčevcev. Čeprav se je bilo treba navaditi na uživanje jajčevcev, sem se vanj zaljubil. Običajno so jo ocvrli na olju, rahlo začinili, počasi kuhali in naložili skuše.

  Jajčevce sem poskusil na veliko načinov, a tale recept je moj najljubši.

  Uživanje omake iz jajčevcev je odličen način za vnos zdrave zelenjave; še posebej, če ste eden od fit fam ljudi, ki imajo brezmesne ponedeljke.

  Eden od razlogov, zakaj mi je všeč ta recept, je ta, da je poleg tega, da je enostaven, imel tudi določeno sladkost. Poskusil sem nekaj jajčevcev, ki so bili po kuhanju grenkega okusa. Toda našel sem trik in kuhanje jajčevcev, dokler niso nekoliko mehke in se olupijo s kože.

  Ko sem našel čas, sem naredil omako iz jajčevcev in violo! Jam in ocvrt trpotec hudo!

  Moja omaka je imela veliko semen zaradi sorte jajčevcev, ki sem jih uporabil, a ne glede na semena je bila omaka okusna. To je bil lonec omake, ki ga ne smemo pozabiti.

  Za opombo, kakšna je vaša omaka iz jajčevcev, je odvisno od vrste uporabljenih jajčevcev in načina kuhanja.

  Drug razlog, da obožujete to omako, je umami; in to je dodatek rožičev. Hvala Funmi 🙂

  Uporabil sem tajske jajčevce, ki so enake oblike kot spodnja slika, vendar zelene barve.

  Lahko uporabite vijolične jajčevce, vendar so ti nekako naravno slajši, zato jih ni treba lupiti.

  Še ena dobra stvar, ki mi je všeč pri tej omaki, je dejstvo, da se počuti kot tesen objem, dovolj močan, da te drži in greje v hladnejših mesecih.

  Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi začel kuhati 🙂 In ko smo že pri tem, prosim glasujte zame za nagrade afriških blogerjev o hrani na tej povezavi https://bondereduction.ci/recompenses/african-food-blogs-award- 2018/

  Omaka z jajčevci (Vrtna jajčna omaka)   Shrani Natisni Čas priprave 10 min Čas kuhanja 30 min Skupni čas 40 min   Avtor: Nma Porcije: 8 Sestavine

   8-10 jajčevcev

   2 veliki papriki

   1 srednje velika velika čebula

   2 papriki habanero

   1 žlica rožičev (neobvezno)

   1 žlica rakov v prahu

   ½ skodelice kozic

   ½ skodelice suhih kozic (neobvezno) (namočite v topli vodi, da se zmehčajo)

   ½ skodelice olja (palminega ali rastlinskega olja)

   bujon(neobvezno)

   sol

  Navodila

   jajčevce operemo, odrežemo peclje in kuhamo na pari do mehkega. pustite, da se malo ohladi; nato odlepite kožo. Moralo bi se enostavno odlepiti. Rahlo pretlačite z vilicami.

   V sekljalniku drobno sesekljajte papriko, čebulo in papriko habanero (po želji dodajte jajčevce. Jaz sem).

   Segrejte olje, dodajte rožiče, če uporabo. Nato dodajte sesekljano papriko, čebulo in habanero. rahlo prepražimo; nato dodajte jajčevce in pustite, da se kuha, dokler se olje ne dvigne na vrh in je omaka skoraj zrnata, kot če delate omako za jollof riž. Dodajte ostale sestavine, posušene kozice in sveže kozice. in kuhamo še pet minut. Odstavite in uživajte z jamom, rižem ali celo kruhom.

  3.2.2925