Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Ocvrti kalamari s tabascom in medenim oblivom ter cilantro aioli

Ocvrti kalamari s tabascom in medenim oblivom ter cilantro aioli

  Rada naročim ocvrte lignje, ko jem zunaj, a moram priznati, da je to ena tistih stvari, ki sem se jih vedno bala početi sama doma. To je predvsem zato, ker SOVRAŽIM cvrtje; prestraši me. Toda tudi nakup lignjev se zdi … zastrašujoč. Je to čudno? Mogoče imam težave z ribami, ki jih moram rešiti.

  Kdorkoli! Ta konec tedna sem se končno (ne)zbrala in se lotila izdelave kalamarov doma, in duuuuuuuu, TAKO enostavno! Še pomembneje, tako prekleto okusno. Kot, tako okusno, da sem šel v telovadnico prvič po 3 mesecih …! Krivim tabasko in medeno kapljico. Popolnoma zasvoji.

  Pravo testo za kalamare je preprosta mešanica moke, koruznega škroba, paprike, soli in popra. Vesel sem, da sem ohranil preprosto osnovo, saj kapljica in aioli dodata TONO okusa. Prav tako jih je precej preprosto stepati! Za pokapanje v med vmešate le nekaj kančkov pekoče omake in jo nato POKAPATE po vročih in hrustljavih kalamarih. Tako enostavno! Aioli je nekoliko bolj zapleten, vendar vaš blender opravi 99,9 % dela, in če želite goljufati in uporabiti majonezo, kupljeno v trgovini, bo stvari še poenostavilo. Nimam nič proti večini majonez, kupljenih v trgovinah, in se mi zdi zadovoljstvo, če si naredim svojo, vendar delaj tisto, kar te veseli.

  Če ste ljubitelj kalamarov in želite popestriti svojo domačo predjed, mislim, da je to prava pot! In iz izkušenj lahko povem, da bodo gostje mislili, da ste prava rock zvezda, ker ste obrok začeli na ta način 😉 Cvrite naprej!

  Ocvrti kalamari s tabaskom in medom ter cilantro aioli – Baker by Nature

  Sestavine

  Za kalamare:

  1 funt čistih kalamarov (lignjev), z lovkami, narezanih na 1/2″ debele kolobarje

  1/2 skodelice večnamenske moke

  1/4 skodelice koruznega škroba

  1/2 čajne žličke soli

  1/2 čajne žličke črnega popra

  1/2 žličke paprike

  1 – 2 skodelici olja za cvrtje (odvisno od velikosti ponve)

  Za Tabasco & Honey Drizzle:

  1 1/2 žlice medu

  2 pomišljaja tabasko omaka

  Za Cilantro Aioli:

  3/4 skodelice majoneze (domače ali kupljene v trgovini)

  1/2 skodelice čistih listov cilantra

  1/2 čajne žličke soli

  1/4 čajne žličke črnega popra

  1/2 žličke kumine

  1 čajna žlička limetinega soka in lupinice

  Navodila

  Za kalamare:

  V majhni ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Medtem ko se segreva, lignje narežite na 1/2″ kolobarje.

  V veliki skledi zmešajte moko, koruzni škrob in začimbe, nato dodajte kolobarje kalamarov in premešajte, dokler niso popolnoma prekriti.

  Ko je olje dovolj segreto (tukaj nisem uporabila termometra in sem počakala, da je močno zacvrčalo, ko sem dodala kapljico vode), dodamo 1/4 kalamarov in pražimo 3-4 minute , ali dokler ne postane hrustljava in zlata. Kuhane kalamare položite na velik krožnik (s papirnato brisačo spodaj) in nadaljujte s kuhanjem kalamarov v serijah, dokler niso končani. Pokapajte s tabaskom in medeno omako ter postrezite s cilantro aioli. Najbolje postreženo takoj!

  Za Tabasco & Honey Drizzle:

  V majhni skledi zmešajte med in tabasko. Pokapljajte po vročih, hrustljavih kalamarih.

  Za Cilantro Aioli:

  V mešalniku zmešajte vse sestavine in stepite do gladkega. Postrezite s kalamari. Odlično je tudi na burgerjih in pogačah z rakovicami!