Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Corned Beef in Herbed Akara. (Ocvrti iz ocvrtega fižola)

Corned Beef in Herbed Akara. (Ocvrti iz ocvrtega fižola)

  Če bi mi povedali, da bom pripravljal Akaro (ocvrte fižolove ocvrtke) v tej obliki, bi se vam smejal v obraz in ga kar naprej premikal. Akara je bila zame nočna mora. Včasih sem jih ocvrla in so na koncu postale ploščate, drugič pa so se razpadle v olju. Ampak nikoli nisem obupal, učil sem se, dokler mi nekega dne ni uspelo. Tukaj je moja vegetarijanska različica

  Ta različica Akare je bila nekaj, na čemer sem delal prej in sem nekako pozabil nanjo; dokler me prijatelj prejšnji vikend ni potisnil, naj naredim še eno. Moram reči, da mi je bil zelo všeč in vprašal sem se, zakaj tega recepta nikoli nisem delil z drugimi.

  Bilo je tako okusno in užival sem ob Ogi(pap) pijači iz fermentirane koruze/prosa. Nisem oboževalec kašice, vendar sem  nekaj naredil iz nič, samo da vidim, kako bo izpadlo, in bilo je res dobro z dodatkom nekaj sladil in vsemi temi dobrimi stvarmi (objava kmalu)

  Kakorkoli, ta Akara je bila takšna uspešnica, da sem moral narediti še nekaj, da sem jih shranil v zamrzovalnik za prigrizek in zajtrk. Delil sem ga tudi s spletno revijo, kjer sem bil predstavljen. Hvala fantje na Upperdeck

  Akara je še vedno sobotna jutranja jed za večino nigerijskih družin. Uživate ga lahko s kruhom, garrijem ali celo s kašo ali ovsenimi kosmiči. Še vedno lahko zaznam aromo Akare iz Akara sklepa; ki je bil blizu hiše mojih staršev. Sladka aroma fižolovega testa proti vročemu olju, ki se topi v ustih Akara kroglica, zložena v votlino kosa Agege kruha. Nawa!

  Akara je tako dobra, da so moji ajebutterji zasvojeni nanjo. Zdaj vsako soboto zjutraj, ko jih vprašate, kaj bi želeli za zajtrk, je odgovor večinoma “Akara!” Zdaj, ko imamo soljeno govedino v Akari, hočejo to kot vsak dan. No, kdo pa ne bi?

  Kakorkoli že, naredimo to 🙂
  4,7 od 3 mnenj Akara. Ocvrti iz ocvrtega fižola (za ljubitelje mesa)   Shrani Natisni Čas priprave 10 min Čas kuhanja 15 min Skupni čas 25 min   Avtor: Nma Porcije: 12 Sestavine

   1½ skodelice nigerijskega rjavega ali oloyin (medenega) fižola

   Ena majhna čebula ( razdeljeno – polovico sesekljajte in pustite na stran)

   2 majhna stroka česna

   ½ palca ingverja (naribanega)

   1 habanero poper ali ata-rodo

   Malo manj kot ⅓ skodelice peteršilja (drobno sesekljanega) (Pest deluje) (neobvezno) (Lahko poskusite dišavne liste ali baziliko)

   1 skodelica soljene govedine

   1 žlica rakov

   •Bujonska kocka ali sol

   •1 jajce

   •1 žlica suhega mletega popra

   •Olje za cvrtje

  Navodila

   Fižol namočimo za približno 10 minut ali čez noč in operemo bodisi s pulziranjem v blenderju ali pa fižol podrgnemo ob obe dlani in odcedimo kožo. Če želite utripati v mešalniku, preprosto stresite surov fižol v mešalnik, dodajte nekaj vode in nekajkrat premešajte, da ga razdrobite. Zlomljen fižol stresite v skledo in podrgnite med dlanmi, da odstranite lupino. Prilijemo še nekaj vode in kože bodo priplavale na vrh. Izlijte lupine in ponavljajte postopek drgnjenja in odcejanja, dokler fižol ni brez lupin. Če umivate brez pulziranja, preprosto namočite in podrgnite lupino med dlanmi, dolijte vodo in lupine zavrzite, ko priplavajo na vrh.

   Fižola v teh dneh ni treba prati. Lahko ga preprosto namočite in zmešate do gladkega z rdečim ali rjavim fižolom. Večina hranil je tako ali tako v lupini.

   Ko fižol operete, ga zmešajte s česnom, habanerom, raki in juho, dokler ni gladka. Če želite dobiti puhaste ocvrtke, kot so moji, morate biti previdni pri dodajanju vode v testo.

   Po zmešanju testo za ocvrtke premešajte z metlico ali mešalnikom, da v testo vstopi nekaj zraka, medtem ko dodajte sesekljano čebulo, sesekljan peteršilj, ingver, jajce in soljena govedina.

   Segrejte globoko ponev ali cvrtnik z dovolj olja za globoko cvrtje. Ko je olje dovolj vroče, z jedilno žlico ali zajemalko zajemajte maso za ocvrtke v majhnih delih v olje, da jo ocvrete in oblikujete kroglice. Vsako kroglico ocvremo do zlato rjave barve in z žlico izdolbemo pečene kroglice ter jih odcedimo na papirnati brisači, da odstranimo odvečno olje. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo mase.

   Da ocvrtki ohranijo puhastost, preostalo maso med cvrenjem nekaj minut dobro stepamo z metlico ali mešalnikom.

  3.2. 2925