Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Ribe, morski sadeži in bazilika po nigerijskem navdihu (ker so nigerijski recepti lahko še več)

Ribe, morski sadeži in bazilika po nigerijskem navdihu (ker so nigerijski recepti lahko še več)

  Nameraval sem deliti recept za Dambu ​​Nama (narezana goveja suja); potem se je zgodilo to.

  Moj sin obožuje bamijo, odkar so mu diagnosticirali nekatere alergije na hrano. Ne samo, da je bolj varen za juhe, ampak je super zdrav in odličen za njegovo kožo in druge funkcije. Še nikoli v življenju nisem skuhala toliko bamije. Spomnim se, da ga je moj oče pripravljal vsak dan in mi je kasneje prepustil dolžnost, da mu ga pripravim, preden je umrl (Bog naj mu dušo), toda ta je kot vsak dan in vsak dan mora biti drugačen recept. Saj ni nujno, da so nigerijski recepti odvečni!

  Preden sem začel ustvarjati ta recept, sem šel skozi marsikaj … še vedno preživljam nekaj težav, vendar imam kralja Jezusa. Verjamem v Jezusa, imam dneve, za katere čutim, da nimam vere, tiste vrste dni, ko začneš dvomiti v vse; potem te Bog opomni in reče “Hej, veš, da sem tukaj?”

  Zelo težko je biti odrasel. To odraslo življenje ni šala. Otrokom in najstnikom, ki komaj čakajo, da odrastejo, vedno rečem; uživati ​​svoje življenje kot otroci. Nič ni tam oh! Nehajte hiteti z odraščanjem. Nehajte si želeti, da bi bili nekdo drug. Nikoli ne veš, skozi kaj gre ta oseba. Bodite svoj unikat. Uživajte v vsaki fazi svojega življenja, uživajte v vsakem trenutku, uživajte v vsaki starosti in času, ko se znajdete, uživajte v tem, kar počnete, poiščite svojo strast in ne obžalujte. Čeprav nekatere stvari, ki se nam zgodijo v življenju, nikoli niso načrtovane, nikoli ne pustimo nobene situacije brez lekcije.

  Kakorkoli, nazaj k okri … Za ta recept nisem uporabil tradicionalnega recepta za gumbo. Pravzaprav. Sploh ga nisem iskal v Googlu. Pravkar sem se spomnil, da sem vedel, kako izgleda Gumbo in kaj sem želel doseči. V sebi sem vedel, da bo to več kot le uporaba nigerijskih začimb in da moram narediti nekaj več kot fuzijo. Naredil sem cel ponev in še isti večer je vse pošlo. Ena stvar, ki mi je všeč pri tem receptu, je dejstvo, da je okra ostala hrustljava. Nič ni tako boleče kot jesti mehko gnjecavo bamijo … o moji dnevi! Nikar!

  Čeprav je ta recept odličen za potešitev lakote, je odličen za tiste, ki se zdravo prehranjujejo, in tiste, ki ste na #fitfam pogonu. Nisem si zadal, da bi resnično naredil #fitfam recept; zdravo? ja … delček fitnesa je samo čudovit plus.

  Ste že lačni? Zdaj pa skuhaj to
  5,0 od 2 mnenj Gumbo po nigerijskem navdihu   Shrani Natisni Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 15 minut Skupni čas 25 minut   Avtor: Nma Za porcije: 6 Sestavine

   2 skodelici okre (narezane na koščke)

   1 srednje velik kos rdečega hlastača ali tilapije na koščke (operite in začinite s soljo)

   1lb surovih kozic (olupljenih in brez rezin; nato operite in začinite s soljo)

   3-4 slivove paradižnike (narezane na krhlje)

   2 majhni rdeči papriki (poljubno barva) (grobo mešanica)

   2 habanero papriki (ata-rodo) (zmečkajte v pasto)

   2 čili papriki, narezani na majhne koščke

   2 majhna stroka česna (pretlačen)

   1 žlička ingverja ( nariban)

   Ena majhna vijolična čebula, narezana na koščke

   1½ žlice. kokosovo olje

   1 žlička čilija v prahu ali kamerunskega popra

   3 žličke paprike

   1½ žličke rakov v prahu ali paste iz rakov

   Mesna juha ali voda (po potrebi)

   1 pest sesekljane bazilike

   3 žličke moka(neobvezno. Glej opombo)

   bujon

   Sol po okusu

  Navodila

   V loncu za kuhanje segrejemo kokosovo olje. Dodamo kozico in pustimo, da se na obeh straneh popeče do rožnate barve. Kozico prestavimo v skledo; nato dodamo čebulo in pražimo, dokler ne postekleni. Dodamo česen in pražimo, dokler ne zadiši (ne zažge se). Dodajte paradižnik, papriko in ingver. Pražimo toliko časa, da se paradižniki malo zreducirajo. Dodajte mešanico paprike in kuhajte približno 5 minut, dokler se ne zmanjša. Dodajte ribjo in mesno osnovo (ne dodajte preveč juhe. Samo tam, kjer je malo jušna). kuhamo približno 5 minut; nato preverite začimbe (po potrebi vmešajte nekaj soli in juhe). Dodajte papriko (ata rodo in čili) in baziliko. Kuhamo še 2 minuti. Vmešajte kozice, rake in čili v prahu; nato odstavite. Postrezite samo ali s fufujem ali rižem.

  Opombe Za ta recept je bamija popolnoma neobvezna. Lahko ga dodate za kozico (tik pred čebulo) in pokuhate, dokler ne porjavi. Lahko pa ga skuhate v ločenem loncu in dodate, ko dodate baziliko. Če ga ne želite kuhati v ločenem loncu, ga samo zmešajte z malo tople vode in vlijte v Gumbo (upam, da bo to pomagalo 🙂 ) 3.2.2925