Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Nigerijska solata

Nigerijska solata

  Če kakšno hrano obožujem, je to nigerijska solata. Je ena jed, ki lahko služi kot poln obrok ali priloga. Naredite ga lahko tudi na veliko različnih načinov z različnimi vrstami zelenjave. Že več kot eno leto sem si prizadeval pripraviti to solato, vendar se priložnost ni ponudila, dokler nismo šli v Massachusetts to poletje in sem jo moral narediti na zahtevo za poletno rojstnodnevno zabavo. Tudi takrat tega recepta skoraj nisem delila. Slika se mi ni zdela dovolj lepa, ampak poslušaj, recept je tisti, ki šteje 🙂

  Priprava “nigerijske solate” zahteva potrpljenje. Priprava kakršne koli dobre solate/hrane zahteva potrpljenje. Nekaj, kar melje mojo prestavo, je jesti koščke zelenjave v imenu jesti solato. Pravzaprav me odvrne. Ni vam treba postreči svojim gostom ali sebi s kosi zelenjave, ki so videti tako veliki kot jam ali gomolji kasave, vse zato, da bi poskusili pojesti solato.

  Ko sem odraščala v Nigeriji in mami pomagala pri kuhinjskih opravilih, nas je naučila, kako zelenjavo za solato narezati na majhne in dolge trakove ali na zelo majhne koščke. Vključeno delo se zdi nekoliko naporno, a povem vam, da je okusnost na koncu popolnoma vredna tega. Vsake počitnice smo pripravljali solato in nikoli mi ni bila všeč solata. Všeč mi je bilo meso; veliko okusa mesa zame.

  Nigerijska solata je glavna jed; tako kot riž na nigerijskih zabavah in večini nigerijskih domov. Da bi uživali v njegovih zdravstvenih koristih, ga ne polivajte s solatnim prelivom ali majonezo. Nekateri svojo solato kopajo v Heinzovem solatnem prelivu. No, čeprav se morda zdi okusno, premaga namen vaše fit družine; če je to vaš razlog za pripravo sklede solate. Če ne, odnesi pojdi, namoči stran….kuku prelij s solatnim prelivom, združi telo.

  Nigerijska solata je kot tkanina iz Ankare, ki jo je mogoče sešiti v različne sloge, ki jih je mogoče zlahka prenarediti; kot nekateri ljudje s svojo lažno visoko modo 🙂 Enako je nigerijsko solato mogoče pripraviti na različne načine, a postane preveč. Nekateri ljudje radi dodajo soljeno govedino ali pečen fižol v svojo skledo. Nisem ljubitelj pečenega fižola v solati in lahko občasno naredim kuhan krompir ali testenine. Toda za današnji recept bom delil zelo enostavno različico, ki mi je postala všeč. Ta različica je zame čista in enostavna za izdelavo v hipu. Z nigerijsko solato je manj več. Ni se vam treba obremenjevati s pločevinkami, kuhanjem ničesar, odcejanjem ali lupljenjem česar koli.

  85D079AC-BC94-484C-BC56-47E372FCD024
  4,0 od 1 mnenj Nigerijska solata   Shrani Natisni Čas priprave 20 minut Čas kuhanja 20 minut Skupni čas 40 minut   Avtor: Nma Kuhinja: nigerijska Število porcij: 20 Sestavine

   1 majhen do srednje velik ohrovt (narezan na zelo majhne koščke)

   2 srednje veliki kumari (operite in narežite na majhne kocke)

   1 glava kodraste solate (operite in narežite na majhne koščke….uporabite polovico)

   2 paradižnika (odstranite semena in narežite na majhne kocke)~253 ~ korenje (operite in narežite na majhne koščke)

   koruza (koruza s celimi zrni. Približno 2-3 koruzni storži ali 1 srednje velika pločevinka. Če uporabljate pločevinko, zrna pred uporabo sperite in odcedite. Uporabite lahko kuhano ali pražena koruza v storžu. Koruzo preprosto obrijte s storža z nožem)

   Stročji fižol (fižol oplaknite, odrežite konce in narežite na majhne koščke, kot je video priložen objavi)

   Beli kis 1-1½ žličke (neobvezno)

   6-8 kuhanih jajc (naj bo vaše lepše od mojega)

  Navodila

   Sestavine sperite z vodo, pripravite, nato dodajte malo belega kisa (1 do 1½ žličke mora zadostovati za porazdelitev med sestavinami). Vsako sestavino samo poškropite in pretresite ter zložite v skledo. Za popoln učinek uživajte z majonezo ali Heinzovim solatnim prelivom. Uporabite lahko katerikoli solatni preliv, ki vam je ljubši.

  3.2.2925