Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Nigerijska piščančja poprova juha.

Nigerijska piščančja poprova juha.

   

  Ko pišem, sem tako izčrpana. Všeč mi je, kar počnem; ne razumi me napačno. Samo utrujena sem zaradi pomanjkanja spanca. Prav tako ne vem, ali je zaradi vročine, vendar se ne počutim preveč dobro. Čez nekaj dni je očetov dan in imel sem namen narediti nekaj podrobnejšega, ampak prosim, koliko moških to skrbi? 🙂 Imam brate, ki znajo skuhati nevihto, a raje vse vržejo v en lonec in skuhajo. Večina mojih kulinaričnih sposobnosti izhaja iz opazovanja mojih domačih pri kuhanju. Sprašujem se, kako je moj brat vse skupaj zmetal v en lonec in prišel iz kuhinje s polnim loncem okusov.

  Nigerijska poprova juha; s piščancem ali z izbranim mesom je velika nigerijska stalnica. Je velika predjed na nigerijskih zabavah. Ni nigerijske zabave brez poprove juhe.

  Ker je čez nekaj dni očetov dan, bi za to objavo raje skuhal očetovo juho Egusi, a to je eden od receptov, ki mi je drag, saj je moj oče umrl pred 15 leti. Čutila sem, da je del mene umrl, ko je umrl. Težko je bilo razumeti smrt in kako se z njo soočiti. Ko je oče umrl, nisem jokala in nisem razumela, zakaj. Leta pozneje, ko sem dobila prvega otroka, sem ga začela resnično pogrešati. Ne razumite me narobe, očetova smrt je bila zame velik šok. Ne vem, kako sem ga leta ustekleničila in nekega dne, ko sem otroka nosila v naročju, sem začutila, kako se moje telo razbije na koščke. Jokala sem, dokler nisem skoraj padla v nezavest. Predstavljajte si, da ni očeta, ki bi nosil mojega otroka, videl mojega otroka, da bi mi povedal, da bom v redu. Imam dobre in slabe dni. Še vedno imam dneve, ko jokam, imam dneve, ko se smejim, imam dneve, ko se moram pogovarjati sama s seboj, imam dneve, ko sedim in se čudim. Pot ni bila lahka, a je bila v redu.

  ~ 152 ~ Preden je moj oče umrl, je bil nekoliko bolan in mama je odšla k njemu v bolnišnico. Domov je prišla tistega sončnega popoldneva v septembru in ko je stopila v hišo, je rekla: “Tvoj oče je mrtev.” Povedala je v našem dialektu…Igbo (Nma Nna gi awu’ go!)… Takoj sem šel v kopalnico, se stuširal in začel hoditi. Gotovo sem prehodil nekaj milj, ko sem se spomnil na mamo in sva tekla domov. Edini moški, ki ga je kdaj poznala, je odšel … umrl je v njenih rokah … Nisem jokala, a v sebi me je čustveno bolelo. Zadnja stvar, ki mi jo je rekel, je bila “pojdi v svoj razred, adijo” … bilo me je strah … nikoli se ni poslovil. rekel mi je, da pridem domov zgodaj ali ko bi rekla, da grem v razred, bi prikimal. Morala bi ostati doma z njim 🙁

  Vedno sem mislil, da je moj oče nesmrten.

  Videl sem ga ležati in nisem vedel, kaj naj si mislim. Nadaljeval sem z dvema ajebutterjema, dokler nisem postal starejši. Spomine na očeta delim s svojimi ajebutterji. Povem jim, kako prijazen je bil… Vedno pravim, da mi nihče ne more povedati ničesar več o mojem očetu 🙂

  Verjel je v izobraževanje žensk. Še vedno se spomnim, kako je žvižgal in si pobrisal prah in trkal na vrata, z mojimi brati in sestrami pa smo se trudili, da bi bila hiša čista.

  Moj oče si je prizadeval, da bi bil boljši. Spomnim se njegovega dneva mature in majhne zabave, ki smo jo imeli … spomnim se ocvrtega mesa in jollof riža, ki ga je naredila moja mama (čeprav tega ocvrtega mesa) … spomnim se, kako je moj oče žarel od nasmehov, ko je bil oblečen v maturantsko obleko … mislil sem, da izgledal je čudno … pusti me, bil sem majhen 🙂 S to kapo in obleko je bil videti, kot da bi bil v cerkvenem zboru 🙂

  Oče me je naučil skuhati njegovo različico  juhe Egusi (melonina semena) in res mi ni bilo všeč kuhanje. Zdaj je njegov recept moje vse … Smešno, kako se držiš ljudi, ko enkrat odidejo. Zato pravim, da vedno izkaži ljubezen vsem, da vidijo tvojo ljubezen, ko so živi.

  Oče mi je veliko pomenil … čustveno nisem povsem ozdravljena od njegove smrti. Toda ene stvari nisem mogel storiti je, da te pozabim, očka.

  Nazaj k receptu 🙂 tako pripravlja moja teta poprovo juho. Svojim poprovim juham je veliko dodajala. Vanj je dodala tudi rdečo papriko, jaz pa namesto tega naredim sesekljano baziliko, tj. dišeče lističe. Ta recept ima “leni” pridih. Če ste eden tistih ljudi, ki se ne morejo truditi, da bi vsakič preverili lonec za kuhanje, ga lahko pripravite v počasnem kuhalniku. Verjemite mi, dajte ga skupaj s sestavinami v počasen štedilnik in poženite vse svoje opravke, 5 ur kasneje boste imeli svojo piščančjo juho s poprovino, pri kateri bo piščanec odpadal s kosti. Svojega sem počasi kuhala na štedilniku in moj piščanec je bil precej mehak. Če nimate počasnega kuhalnika, bo štedilnik zagotovo deloval. Samo zavrite in zmanjšajte ogenj, da počasi vre, dokler se začimbe lepo ne premešajo.

  To je enostaven recept za vas za “očkov dan”, še posebej, če si očka želi nekaj krepkega in enostavnega. Lahko ga postrežete z rižem ali zelenjavo, kot sta grah in korenje. Svojega vedno jem z bulgurjem, krompirjem ali zelenjavo, saj se trudim biti v ekipi #fitfam. Priprava mojega lonca je bila zabavna in posledice kuhanja so bile epske! Tudi moj gost je bil prezadovoljen in ves lonec je v hipu izginil. Eureka!

  Vse najboljše za očetov dan

  ps: začimbe za poprovo juho v obliki prahu lahko dobite v kateri koli afriški trgovini. Običajno je sestavljen iz Ehuru, tj. Calabash oreha meg (okrogli stroki spodaj), Uda, tj. črnega popra (daljši stroki spodaj). Če želite uporabiti Udo, morate strok odpreti in odstraniti semena (so grenka okusa), prazne stroke popeči in dodati v poprovo juho (po kuhanju jih odstranite). Nekaj ​​vejic je v redu. Potem so tu še semena Uziza, tj. ki ima obliko zrna črnega popra. Ponavadi uporabljam poprovo juho v prahu skupaj z več Ehuru in Uziza. Za ta recept nisem uporabil Ude. Igral sem se s stroki in sem ga preveč razbil. Nisem se dal motiti, zato sem ga izpustil 🙂

  5,0 od 2 mnenj Chicken Peppersoup. Preprostost   Shrani Natisni Čas priprave 12 ur Čas kuhanja 1 ura Skupni čas 13 ur   Avtor: Nma Porcije: 6 Sestavine Del a. Marinada

   1½ lb kuhanega piščanca

   1 žlica nigerijske začimbe za poprovo juho

   4 paprike habanero, tj. ata-rodo

   1 čajna žlička Uzize, tj. )

   1 majhen strok česna (nariban)

   Polovica srednje velike čebule

   1 palec ingverja (nariban)

   1 Knorr kocka

   sol po okusu

  Del b. Metoda

   2½-3 žlice začimb za nigerijsko poprovo juho

   sol po okusu

   1 žlica zmletih rakov

   ½ žličke utazija, tj. gongronema latifolium. Z listi rukole lahko nadomestite

   roko, polno narezane bazilike ali dišečih listov za okras

   ½ žlice. olivnega ali rastlinskega olja(po želji)

  Navodila

   Piščanca narežemo na poljubne kose. Operite in posušite.

   Vse sestavine iz dela a zmešajte v gladko pasto. Piščanca začinite s soljo in premešajte z mešano pasto. Pokrijte in pustite stati od 30 minut do 12 ur.

   Po mariniranju piščanca stresite v lonec za juho skupaj z dovolj vode, da se skuha. Začinite s preostalimi začimbami za poprovo juho in kuhajte, dokler se meso ne zmehča (na tej točki lahko uporabite počasni kuhalnik. Vse začimbe prelijte z dovolj vode in počasi kuhajte na visoki temperaturi približno 4 ure; pazite, da dodate Utazi zraven z okraski, ko je juha kuhana). Če uporabljate ploščo štedilnika, lahko kadar koli dodate več vode in po potrebi prilagodite začimbe. ko je meso mehko, dodamo utazi, rake in olje. Nato premešajte, da se združi. Postrezite s sveže sesekljano baziliko in poljubno prilogo

  Opombe, da popečete ehuru, preprosto odstranite semena iz lupin in popečete kot arašide v ponvi na vročem. 3.2.2925