Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Nigerijska morska hrana in kokosova džembalaja.

Nigerijska morska hrana in kokosova džembalaja.

  Še en kokosov recept *coversface. Žal si nisem mogel pomagati. Obožujem kokos in zaradi njega je vse boljše. Povej mi, da ne maraš kokosa in eeeeeeeeeeee nič, ampak tale recept res moraš poskusiti; moraš samo biko(prosim)

  V redu, najprej kaj je Jambalaya? Jambalaya je precej kreolski “jollof riž”, kuhan s toliko dobrotami, vključno s prekajenimi klobasami in nekaterimi kreolskimi začimbami. Svojo prvo Jambalayo sem imela, ko sem bila noseča z Ajebutterjem1; in potem sem ga toliko naredil, da je postal sestavni del moje kuhinje.

  Čeprav Jambalaya ni Nigerijec, ga Nigerijcu najbolje opišejo kot le malo križanca med jollof rižem in rižoto. Samo riž Jollof je veliko bolj suh kot riž Jambalaya

  Na dan, ko sem preizkusila ta recept, sem bila preveč zadovoljna. Bil sem tako zadovoljen, da se sploh nisem ukvarjal s fotoaparatom. Posnel sem približno dve sliki in se zakopal.

  Če niste ljubitelj ali ljubitelj klobas, poskusite uporabiti nekaj prekajenega lososa in ga proti koncu vmešajte; Všeč ti boeeeeee!

  Še en razlog, zakaj obožujete ta recept, je uporaba začimb Old Bay. Nimate nobenih kreolskih stvari; potem pa vsak bouillon deluje.

  Videl sem toliko receptov za Jambalayo, vendar mi je ta recept res raje. Ne zato, ker je moj, ampak zato, ker je tako dober. Resnično uživam v preprostih receptih za eno posodo, ki delujejo. In ne glede na to, da si resnično želim, da bi o tem receptu govorili še naprej, ga resnično želim deliti z vami v vaše veselje.

  Kuhajmo
  Nigerijska kokosova džembalaja   Shrani Natisni Čas priprave 15 minut Čas kuhanja 20 minut Skupni čas 35 minut   Avtor: Nma Za porcij: 6 Sestavine

   2 skodelici riža (operite, dokler ne postane prozoren in odcedite)

   3 stroki česna (nariban)

   ½ centimeter ingverja (nariban)

   4 slivovi paradižniki (nasekljani)

   2 papriki (poljubne barve in narezane)

   1 steblo zelene (očiščeno in narezano) (neobvezno)

   1 poper habanero (ata- rodo)(zdrobljen)

   1 srednja čebula (narezana)

   1 mlada čebula (sesekljana)

   2 lovorova lista

   1 žlička timijana

   2 veliki dimljeni klobasi (narezane) (tudi navadne klobase se obnesejo)

   1lb kozic (narezane z repom)

   1lb školjk (neobvezno)

   1 piščančja prsa (narezana na majhne koščke in začinjena s soljo)

   1 strok masla

   3 žlice. kokosovo olje (uporabno je katero koli olje)

   400 ml kokosovega mleka

   1½ skodelice mesne juhe ali vode

   Majhna pest narezanih listov uzize (nigerijski košček)

   juha

   sol po okusu

  Navodila

   v loncu z debelim dnom segrejemo kokosovo olje in maslo. Piščanca in klobase prepražimo do rjave barve. Dodamo čebulo in pražimo, dokler skoraj ne postekleni; nato dodajte česen, lovorjev list, timijan in ingver ter pražite, dokler ne zadiši. Dodajte zeleno, paradižnik in papriko ter kuhajte, dokler se paradižniki ne zreducirajo; nato vlijemo riž in mešamo, dokler ni vsako zrno prekrito z oljem.

   Vlijemo kokosovo mleko in mesno osnovo ter premešamo (dodajte še mesno osnovo, če želite, da je riž nekoliko kašast, in dodajte manj, če želite malo suhega) preverite začimbe in dodajte začimbe za bujon/kreolsko ali sol po okusu. Zavremo in zmanjšamo ogenj. Lonec tesno pokrijte. in pustite, da se riž kuha do mehkega; nato vmešamo zdrobljen poper, liste užice, školjke in kozice ter odstavimo

  3.2.2925