Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Nigerijska poprova juha iz kozjega mesa in drobovine (Božič LazyChef)

Nigerijska poprova juha iz kozjega mesa in drobovine (Božič LazyChef)

  Praznični čas je v zraku in obujam spomine na dneve preživljanja počitnic v očetovi vasi. Za moje tuje bralce je vas preprosto podeželski dom, kjer so se rodili in odraščali moji starši.

  Praznike ni bilo vedno obvezno preživeti na vasi, vendar je bilo to eno najbolj razburljivih obdobij, ko se je to zgodilo. Poleg tega so moji starši mislili, da je to pristen način, da svoje brate in sestre in jaz predstavim naši kulturi in širšim družinskim članom.

  Moj oče je skoraj vedno dal ubiti kozo ali nekaj kokoši, ko smo prišli v vas. In moji strici so prišli naokoli in po tradiciji so med seboj delili drobovino, repe in noge koze/kokoši. Vsaka družina je dobila svoj delež mesa glede na starost, torej po starosti.

  Po zakolu koze so moji bratranci in bratje izkopali majhno luknjo ali uporabili železno posodo; naredili bi premik zunaj žara, na katerem se je peklo razkosano meso. Včasih so na žaru skuhali celo poperovo juho iz drobovine z dišečimi lističi. To je bila verjetno najbolj okusna poprova juha, kar sem jih kdaj jedel. Morda zato, ker je bilo to narejeno z mojo razširjeno družino in morda zato, ker je bila hrana boljšega okusa, ko se je družina zbrala.

  Za ta recept sem poskusil z uporabo dveh različnih metod. Naredil sem počasi kuhano različico v lončku, drugo enostavno  metodo pa sem naredil na štedilniku. Ko sem prvič poskusil metodo z lončkom, sem se pripravljal, da grem ven s svojim ajebutterjem in res sem potreboval, da je juha pripravljena ob določenem času, zato sem vse vrgel v lonec in bila je predobra! Imel je bogato temno barvo, okusi so bili intenzivni in meso zelo mehko.

  Pri moji metodi kuhalne plošče sem si preprosto vzel čas za kuhanje mesa; nato sem dodajal sestavine na različnih točkah med časom kuhanja. Izšlo je tudi preprosto okusno.

  Ti dve metodi kuhanja mi nista nikoli spodleteli; od tod moje navdušenje, da delim recept.

  Božič je in za tiste, ki želite preživeti bolj miren čas s svojo družino, vam ustreza metoda z lonci, za tiste, ki nimate nič proti, pa je tudi metoda s kuhalno ploščo.

  Opravičujem se, ker ne morem deliti svojega recepta za nigerijsko enolončnico z arašidi. Upam, da bo to zaenkrat dovolj.

  To je sezona odličnih okusov! Vesel zahvalni dan in vesel božič!
  5,0 od 1 mnenj Nigerijska poprova juha iz kozjega mesa in drobovine (Božič LazyChef)   Shrani Natisni Čas priprave 12 ur Čas kuhanja 30 min Skupni čas 12 ur 30 min   Avtor: Nma Za serviranje: 9 Sestavine

   1½ lbs mešanice kozjega mesa in drobovine~253 ~ 4 žlice poprove jušne začimbe

   3 paprike habanero (grobo zmešane)

   polovica majhne čebule (grobo zmešane)

   ½ žličke svežega ingverja (naribanega)

   pest bazilike ali dišečih listov (mletih)

   11/2 žličke rakov

   1žlička jedilnega olja

   Bujon

   Sol po okusu

  Navodila Način počasnega kuhanja

   Kozje meso operemo in drobovino temeljito očistimo (lahko skuhamo drobovino rahlo potopite v vročo vodo in splaknite). Meso začinimo in natremo z navedenimi sestavinami razen bazilike. Meso dajte v počasni štedilnik in pustite, da se marinira 10 minut do 12 ur. Zalijemo z vodo do višine mesa ali malo nad njo. Prilagodite začimbe; nato priklopite počasen štedilnik in pustite, da se juha kuha približno 3 ure na visoki temperaturi, ne da bi jo motili. Če uporabljate nižji ogenj, prosimo, da kuhate dlje.

   Ko je juha pripravljena, vanjo vmešajte lističe bazilike in postrezite.

  Metoda kuhalne plošče

   Meso temeljito operite (rahlo prekuhajte drobovino in temeljito sperite). Meso začinite z 2 žlici. začimb za poprovo juho. Dodajte habanero, vtrite nekaj soli, juhe in olja. Pustite, da se marinira približno 10 minut do 12 ur. Zalijemo z vodo nekoliko nad gladino mesa. Dodajte preostalo začimbo za poprovo juho, čebulo in ingver. Preverite začimbe in zavrite. Dodajte jam na tej točki, če uporabljate. Kuhajte, dokler se meso ne zmehča. Ponovno preverite začimbe, vmešajte rake in baziliko. kuhajte še 3 minute in postrezite.

  Opombe Začimbe za poprovo juho so običajno sestavljene iz ude (odstranite semena, prepražite lubje in rahlo pretlačite), ehuru (jamajški oreh meg) in včasih semena uzize. v lenobnih dneh uporabim že zmešano mešanico. Lahko dodate tudi ščepec utazija skupaj z baziliko, če uporabljate samo metodo vretja. Utazi ima zelo močan okus; zato bi lahko uporaba v lončeni posodi spremenila okus vaše juhe. 3.2.2925