Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Navigacija po vinu na zmenku

Navigacija po vinu na zmenku

  Ko se podate na prvi zmenek, je povsem naravno, da želite narediti vtis. Mnogi moški gredo skozi težave, ko se posvetujejo z zmenkom o svojem okusu in izberejo odlično restavracijo, samo da se izneverijo, ko gre za izbiro vina. Na ruski sceni zmenkov je vino pomemben del večera in lahko naredi ali prekine zmenek. Večina restavracij ponuja osupljivo izbiro vin po različnih cenah in krmarjenje po možnostih je za nepoznavalce lahko težavno. Ne glede na to, ali hodiš z Angležinjo, Američanko ali eno izmed mnogih lepih Rusinj, nič ne pokvari zmenka hitreje kot izbiranje slabega vina. Nihče ne pričakuje, da boste čez noč postali poznavalci – in ideja večera je, da spoznate svojega zmenka, ne pa da se razkazujete – zato vam bo naslednji preprost vodnik pomagal, da se izognete zadregi in vam prinese tisti tako pomemben drugi zmenek. .

  Izbira svojega vina
  Najprej in najpomembneje, ne pozabite vprašati svojega zmenka o njenih željah – če je ljubiteljica polne rdeče barve, vam ne bo hvaležna, da ste izbrali bleščeče belo brez posveta z njo. Če vaš zmenek nima želje, naj vas ne bo strah vprašati sommeliera za priporočilo – navsezadnje je to tisto, zaradi česar je tam. Dober sommelier vam bo priporočil vino po vašem okusu in za dopolnitev hrane, ki jo naročate.

  Vaš vinski proračun

  Hiter pogled na vinsko karto restavracije običajno pokaže možnosti za bela, rdeča, rose in peneča vina po naraščajočih cenah. Cene se razlikujejo glede na državo, v kateri ste; na primer, kakovostna Rioja bo v ZDA veliko dražja kot v Evropi. Čeprav pogosto ni velike razlike med Chablisom za 100 $ in Chablisom za 200 $, tega ne moremo reči za cenejše znamke – super poceni vino bo običajno imelo enak okus in ne bo naredilo vtisa. Statistični podatki kažejo, da veliko moških meni, da je “varno” naročiti drugo najcenejšo možnost na vinski karti. Na žalost se nekatere zahrbtne restavracije tega zavedajo in zato ponudijo slabše vino po tej ceni. Dobro je, da pred datumom preverite cene restavracije, da določite svoj proračun, in dobro pravilo je, da naročite najdražje vino, ki si ga lahko privoščite.

  Opombe o okusu

  Ko vam sommelier prinese vaše vino na mizo, bo pričakoval, da ga boste pred točenjem odobrili. Še enkrat, niste tam, da bi se razkazovali, vendar je to pomemben ritual, ki ga morate upoštevati. Najprej preverite, ali je dostavljena steklenica vina tista, ki ste jo naročili. Nato si oglejte zamašek in se prepričajte, da na njem ni madežev vina, ki bi lahko pomenili, da ni bil pravilno zaprt. Nazadnje vam bo sommelier natočil majhno količino vina v kozarec, da ga poskusite. Ko boste zadovoljni, lahko prosite sommeliera, naj natoči sebi in vašemu zmenku, nato pa se sprostite in uživajte v večeru.

  slike: postimag.cc